|
Recept na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku
Recept na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1500 g hovězí kližky 300 g uzeného vepřového boku 100 g sádla 150 g celeru/1 silný plátek 200 g mrkve/2 větší kousky 5 větších cibulí 5 velkých stroužků česneku 1 lžíce celého kmínu 1 lžíce soli 1 lžíce sladké uzené,nebo obyčejné papriky 8 kuliček nového koření 8 kuliček jalovčinek 4 hřebíčky 10 kuliček pepře 10 lístků rozmarýnu 1 lžíce soli 350 ml horké vody 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml studené vody sůl a mletý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku
Recept na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku: Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy. Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek prolisujeme, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky velké přibližně 3cmx3cm. Z uzeného boku nakrájíme větší cca 1cm kostky. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme nakrájené cibule, bok, zasypeme kmínem a na silnějším plameni restujeme 10minut. Zasypeme mletou paprikou, rychle promícháme a přidáme nakrájené maso. Opět promícháme a restujeme dalších 10minut. Zatáhlé maso, které nám pustilo trochu šťávy zasypeme solí, mrkví a celerem. Podlijeme 500ml horké vody, přidáme koření a uzavřeme poklicí. Plamen dáme na maximum, jakmile začne hrnec tlakovat, plamen snížíme na minimum a od doby varu vaříme přibližně 45minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a vybereme koření. Šťávu zahustíme záklechtkou z vody a mouky, přidáme prolisovaný česnek a za občasného promíchání ode dna necháme vše ještě 10minut povařit. Pokud se nám bude zdát šťáva příliš hustá, můžeme ji trochu naředit převařenou vodou. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s noky, nebo knedlíkem. Hodí se i rýže.
Poznámka k receptu na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku: Takto připravené maso je ještě chutnější, když ho necháme alespoň jeden den uležet:-) Já mám v zásobě ještě nějaké dýně Hokkaido, tak jsem jako přílohu připravila nokyhttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 13.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1500 g hovězí kližky 300 g uzeného vepřového boku 100 g sádla 150 g celeru/1 silný plátek 200 g mrkve/2 větší kousky 5 větších cibulí 5 velkých stroužků česneku 1 lžíce celého kmínu 1 lžíce soli 1 lžíce sladké uzené,nebo obyčejné papriky 8 kuliček nového koření 8 kuliček jalovčinek 4 hřebíčky 10 kuliček pepře 10 lístků rozmarýnu 1 lžíce soli 350 ml horké vody 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml studené vody sůl a mletý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kostky v zelenině,připravené v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|