|
Recept na Hovězí kostky na kari
Recept na Hovězí kostky na kari je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kostky na kari budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
30 dkg hovězího předního masa bez kosti 1 PL oleje 1 větší cibule 1 větší mrkev 1 KL koření kari 5 snítek čerstvého kari-"smil italský" 1 kostka zeleninového bujonu sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kostky na kari
Recept na Hovězí kostky na kari: Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme. Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout. Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa) Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.
Poznámka k receptu na Hovězí kostky na kari: Včera jsem od známých dostala z bylinkového záhonu snítky čerstvého kari- krásně vonělo a zlákalo mě to k vyzkoušení. Původně jsem k masu chtěla použít jen cibuli, ale ta mrkev mě pro barevnost hotového pokrmu ukecala:-) Když se část hotové šťávy rozmixuje, už nemusíme zahušťovat a kdo chce, může ještě zjemnit troškou smetany. Psát: Hledala jsem, ale nanašla jsem je mi hloupé, ale je tady pouze od www.toprecepty.cz "hovězí na kari" které přidávám do podobných:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kostky na kari, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 30 dkg hovězího předního masa bez kosti 1 PL oleje 1 větší cibule 1 větší mrkev 1 KL koření kari 5 snítek čerstvého kari-"smil italský" 1 kostka zeleninového bujonu sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kostky na kari,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kostky na kari - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kostky na kari
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|