|
Recept na Hovězí guláš po mexicku
Recept na Hovězí guláš po mexicku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí guláš po mexicku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g pěkného hovězího masa (zadní nebo plec), kukuřičný nebo slunečnicový olej nebo sádlo, 1 stroužek česneku, 1 pálivá paprička, 1 velká cibule, sůl, 1/4 lžičky drceného římského kmínu, pálivá mletá paprika podle chuti, 1/2 lžičky drcených semínek koriandru, plechovka loupaných rajčat, 1/2 masité červené papriky, 200 g mražené nebo sterilované kukuřice, 1 čtvereček kvalitní hořké čokolády..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí guláš po mexicku
Recept na Hovězí guláš po mexicku: Maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 1 cm silné. Na oleji chvíli smažíme oloupaný celý stroužek česneku a chilli papričku. Nespálit! Vyjmeme a vhodíme oloupanou hrubě rozkrájenou cibuli. Osmahneme a když zrůžoví, přidáme maso, osolíme, posypeme kořením, opečeme, zalijeme pokrájenými rajčaty z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 1,5-2,5 hodiny podle kvality masa. Ke konci přidáme na čtverečky nakrájenou papriku a mraženou kukuřici a necháme dodusit. Maso je jen lehce obalené šťávičkou. Pokud máme kukuřici sterilovanou, vložíme ji až na závěr a jen necháme prohřát. Do hotového pokrmu necháme rozpustit čokoládu a podáváme s rýží nebo pečenými bramborami a bez eidamu. Milovníci zeleného koriandru ještě posypou nasekanou natí.
Poznámka k receptu na Hovězí guláš po mexicku: Mexický guláš si pamatuju ze školní jídelny - maso v protlakové omáčce s hráškem a k tomu kopeček rýže posypaný strouhaným eidamem. Pro mne nic moc. Zkusila jsem to jinak. Prosím zastánce klasiky, aby mne nekamenovali, děkuji :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí guláš po mexicku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 14.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 200 g pěkného hovězího masa (zadní nebo plec), kukuřičný nebo slunečnicový olej nebo sádlo, 1 stroužek česneku, 1 pálivá paprička, 1 velká cibule, sůl, 1/4 lžičky drceného římského kmínu, pálivá mletá paprika podle chuti, 1/2 lžičky drcených semínek koriandru, plechovka loupaných rajčat, 1/2 masité červené papriky, 200 g mražené nebo sterilované kukuřice, 1 čtvereček kvalitní hořké čokolády.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí guláš po mexicku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí guláš po mexicku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí guláš po mexicku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|