RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Housky nebo bagetky s pórkem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Housky nebo bagetky s pórkem, recepty Housky nebo bagetky s pórkem, Housky, nebo, bagetky, pórkem


Recept na Housky nebo bagetky s pórkem

Recept na Housky nebo bagetky s pórkem je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Housky nebo bagetky s pórkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 1,5 - 2 zarovnané lžičky soli, malinko mletého pepře, 1/2 kostky čerstvého droždí tj. 21 g, 1 necelá lžička cukru, 280 g = ml vlažného mléka, 50 g olivového nebo jiného oleje, 40 - 50 g pórku, na potření povrchu 1 vejce a hrubozrnná sůl.

Housky nebo bagetky s pórkem
Zvětšit obrázek

Recept na Housky nebo bagetky s pórkem

Recept na Housky nebo bagetky s pórkem:
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem, uděláme v ní důlek, přidáme zhruba polovinu odměřeného vlažného mléka, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde. Můžeme postupovat i tak, že si zvlášť uděláme kvásek, jak je kdo zvyklý. Pak přidáme zbytek mléka, pórek s olejem a zaděláme těsto, které necháme vykynout. Pak ho zpracujeme do bochánku, ten rozdělíme na 4 díly a pak každý díl na 3 dílky. Opět zpracujeme do malých bochánků, z kterých si už pak děláme libovolné tvary. Mně se nejvíce líbily uzly. Vše uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka k receptu na Housky nebo bagetky s pórkem:
V naší rodině máme v oblibě pórek, tak jsem ho zkusila přidat do pečiva. Osmahla jsem ho na oleji jen velmi krátce, olej jsem neměla moc rozpálený. Příště zkusím přidat do těsta pórek čerstvý a posoudíme chuť. Do těsta jsem dala 2 zarovnané lžičky soli a na povrchu jsem se snažila už moc nesolit. Kdo chce víc, tak doporučím ubrat sůl v těstě. Žemliček je 12 kusů, ale jsou menší než v obchodě. Chutnají jen tak s máslem, nebo se sýrem a taky s jemnou vajíčkovou pomazánkou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Housky nebo bagetky s pórkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 03.02.2012
  • Počet porcí: 12 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 500 g hladké mouky, 1,5 - 2 zarovnané lžičky soli, malinko mletého pepře, 1/2 kostky čerstvého droždí tj. 21 g, 1 necelá lžička cukru, 280 g = ml vlažného mléka, 50 g olivového nebo jiného oleje, 40 - 50 g pórku, na potření povrchu 1 vejce a hrubozrnná sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na housky nebo bagetky s pórkem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Housky nebo bagetky s pórkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Housky nebo bagetky s pórkem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist