|
Recept na Houby ve slaném nálevu podle Marty
Recept na Houby ve slaném nálevu podle Marty je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Houby ve slaném nálevu podle Marty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
houby - nejlepší je směs tvrdých hub sůl do vody na vaření hub - cca 1 PL na 1 litr vody sůl přímo do skleniček (cca na špičku lžičky) voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houby ve slaném nálevu podle Marty
Recept na Houby ve slaném nálevu podle Marty: Pro tuto úpravu použijeme pouze houby tvrdé, měkčí raději spotřebujeme nebo dáme sušit. Houby očistíme, maličké necháme vcelku, větší nakrájíme na kousky. Vhodíme je do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyndáme na cedník a propláchneme studenou vodou (aby se odstranil vzniklý šlem). Naplníme do skleniček, zalijeme studenou vodou, přidáme trochu soli (tak na špičku lžičky - jde o to, aby houby byly slané jenom tolik, aby se po otevření daly bez proplachování konzumovat), uzavřeme víčkem a dáme sterilovat. Dávám do studené vody a pak mírným varem vařím asi 20 minut. Skleničky v hrnci ponecháme až do vychladnutí. Soli používáme jen tolik, aby voda byla slaná jako na polévku. Takto naložené houby můžeme použít jako čerstvé na všechny způsoby úpravy, např. na polévku, smaženici, do rizota, do fleků, na karbanátky, do omáčky, na guláš, pod maso atd. Zavářet můžeme houby jednodruhové i ve směsi. Pokud chci houby mít už připravené na omáčku, tak je vařím již s kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř, hřebíček) a toto koření rozdělím i do skleniček.
Poznámka k receptu na Houby ve slaném nálevu podle Marty: Skleničky používám šroubovací od marmelád, od tatarky apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houby ve slaném nálevu podle Marty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 09.12.2010
- Počet porcí: cca 60 porci
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: houby - nejlepší je směs tvrdých hub sůl do vody na vaření hub - cca 1 PL na 1 litr vody sůl přímo do skleniček (cca na špičku lžičky) voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houby ve slaném nálevu podle marty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houby ve slaném nálevu podle Marty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houby ve slaném nálevu podle Marty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|