|
Recept na Houby v kapse
Recept na Houby v kapse je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Houby v kapse budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těstíčko: 2 rozšlehaná vajíčka asi 6 lžic polohrubé mouky asi 2,5 dl mléka 2 lžíce solamylu rozmíchané v trošce studené vody adžika a sůl podle chuti strouhanka na obalení Houbová směs: 200 g čerstvých hub (zde především masáky = muchomůrka růžovka) 1 střední cibule nakrájená nadrobno 1 vejce 1 větší rozetřený stroužek česneku sůl, pepř, drcený kmín, uzená paprika 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek olej na smažení palačinek i hotových kapsiček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houby v kapse
Recept na Houby v kapse: Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou. Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky. Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme. Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petržlovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit. Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.
Poznámka k receptu na Houby v kapse: Byli jsme na houbách a našli jich poskrovnu, nejvíc masáků. Na smaženici málo, na obalení taky, o sušení nemohla být ani řeč. A tak vznikly plněné kapsičky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houby v kapse, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 28.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Těstíčko: 2 rozšlehaná vajíčka asi 6 lžic polohrubé mouky asi 2,5 dl mléka 2 lžíce solamylu rozmíchané v trošce studené vody adžika a sůl podle chuti strouhanka na obalení Houbová směs: 200 g čerstvých hub (zde především masáky = muchomůrka růžovka) 1 střední cibule nakrájená nadrobno 1 vejce 1 větší rozetřený stroužek česneku sůl, pepř, drcený kmín, uzená paprika 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek olej na smažení palačinek i hotových kapsiček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houby v kapse,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houby v kapse - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houby v kapse
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|