|
Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)
Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
půl košíku čerstvě nasbíraných hub (hříbky, podhříbky, kozáci…) 5-6 brambor (dle strávníků) 1/3 kostky másla 2ks cibule kelímek kysané smetany 2 PL hl. mouky 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kmín pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)
Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu): Houby očistíme, pokrájíme na kousky. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky ( aby se vešly na půl lžíce:-)), zalijeme do roviny vodou, dobře osolíme, přidáme kmín, bobkový list, nové koření a necháme stát. V širším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme najemno pokrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme houby, ČL kmínu, podlijeme 1/2 šálkem vody, promícháme, přikryjeme pokličkou a při občasném míchání dusíme asi 15-20 min. Poté odkryjeme, necháme odpařit většinu vody, odstavíme a necháme stydnout. Podpálíme brambory a v menším hrnci smažíme zvolna na 1 PL másla světlou jíšku, připravíme si metličku a když jsou brambory měkké, vyjmeme bobkový list a nové koření a vodou z brambor zalijeme jíšku. Metličkou rozmícháme, aby se neutvořily hrudky a vaříme asi 10 min. Do tohoto základu přidáme dle potřeby asi 2-3 naběračky podušených hub, přidáme smetanu, opatrně dosolíme ( voda z brambor je slaná! ), necháme projít varem. Podáváme s uvařenými brambory a pojídáme lžící. Zbytek hub dáme do čvrtkilových krabiček od másla nebo do mikrotenových pytlíčků zamrazit. Ty můžeme v zimě použít do čehokoliv "na houbách".
Poznámka k receptu na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu): Houby a smetana jsou dobré kamarádky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 07.12.2012
- Počet porcí: 3-4 (dle potřeby)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: půl košíku čerstvě nasbíraných hub (hříbky, podhříbky, kozáci…) 5-6 brambor (dle strávníků) 1/3 kostky másla 2ks cibule kelímek kysané smetany 2 PL hl. mouky 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kmín pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|