RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou, recepty Houbové rizoto s marinovanou řepou, Houbové, rizoto, marinovanou, řepou


Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou

Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Houbové rizoto s marinovanou řepou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na rizoto: 400g rýže arborio 300g hub (krémový žampion, portobello, nebo houby nasbírané) 2 PL másla 1 PL olivový olej 4 šalotky 1 stroužek česneku 100ml bílého vína 100g parmezánu 1 PL čerstvých tymiánívých lístků zeleninový vývar dle potřeby sůl pepř Na řepu: 2-3 červené řepy 2 PL červeného vinného octa 6 PL olivového oleje 2 KL třtinového cukru 1 KL čerstvých tymiánových lístků sůl pepř 1 PL ocet Na ozdobu: olivový olej, hoblinky parmezánu, marináda z řepy.

Houbové rizoto s marinovanou řepou
Zvětšit obrázek

Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou

Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou:
1. Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka. Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa, olivového oleje, třtinového cukru a tymiánových lístků. Pořádně osolíme a opepříme a marinujeme v lednici minimálně hodinu. 2. Na sporáku si ohřejeme, nebo připravíme čerstvý zeleninový vývar a necháme ho bublat. Na másle a oleji zpěníme nadrobno nakrájené šalotky, nakrájené houby a prolisovaný česnek, chvíli restujeme. Přidáme rýži a zase chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem, a mícháme, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté průběžně zalíváme 1 naběračkou zeleninového vývaru, který nám bublá vedle. Toto opakujeme do té doby, než je rýže měkká, bude to trvat cca 20 minut, neustále hlídáme a mícháme, nedovolíme rýži, aby se připalovala. Nakonec odstavíme z ohně, vmícháme parmezán a tymián, necháme odpočinout pod pokličkou. 3. Rizoto servírujeme prokládané červenou řepou, ozdobené kapkami olivového oleje a marinády z řepy, s hoblinkami parmezánu.

Poznámka k receptu na Houbové rizoto s marinovanou řepou:
Zdroj: Apetit, mírně poupraveno V tomhle počasí se vůbec nedá fotit a podle toho to taky vypadá :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbové rizoto s marinovanou řepou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nikina
  • Datum vložení: 31.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: Na rizoto: 400g rýže arborio 300g hub (krémový žampion, portobello, nebo houby nasbírané) 2 PL másla 1 PL olivový olej 4 šalotky 1 stroužek česneku 100ml bílého vína 100g parmezánu 1 PL čerstvých tymiánívých lístků zeleninový vývar dle potřeby sůl pepř Na řepu: 2-3 červené řepy 2 PL červeného vinného octa 6 PL olivového oleje 2 KL třtinového cukru 1 KL čerstvých tymiánových lístků sůl pepř 1 PL ocet Na ozdobu: olivový olej, hoblinky parmezánu, marináda z řepy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbové rizoto s marinovanou řepou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbové rizoto s marinovanou řepou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbové rizoto s marinovanou řepou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist