|
Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou
Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Houbové rizoto s marinovanou řepou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na rizoto: 400g rýže arborio 300g hub (krémový žampion, portobello, nebo houby nasbírané) 2 PL másla 1 PL olivový olej 4 šalotky 1 stroužek česneku 100ml bílého vína 100g parmezánu 1 PL čerstvých tymiánívých lístků zeleninový vývar dle potřeby sůl pepř Na řepu: 2-3 červené řepy 2 PL červeného vinného octa 6 PL olivového oleje 2 KL třtinového cukru 1 KL čerstvých tymiánových lístků sůl pepř 1 PL ocet Na ozdobu: olivový olej, hoblinky parmezánu, marináda z řepy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou
Recept na Houbové rizoto s marinovanou řepou: 1. Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka. Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa, olivového oleje, třtinového cukru a tymiánových lístků. Pořádně osolíme a opepříme a marinujeme v lednici minimálně hodinu. 2. Na sporáku si ohřejeme, nebo připravíme čerstvý zeleninový vývar a necháme ho bublat. Na másle a oleji zpěníme nadrobno nakrájené šalotky, nakrájené houby a prolisovaný česnek, chvíli restujeme. Přidáme rýži a zase chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem, a mícháme, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté průběžně zalíváme 1 naběračkou zeleninového vývaru, který nám bublá vedle. Toto opakujeme do té doby, než je rýže měkká, bude to trvat cca 20 minut, neustále hlídáme a mícháme, nedovolíme rýži, aby se připalovala. Nakonec odstavíme z ohně, vmícháme parmezán a tymián, necháme odpočinout pod pokličkou. 3. Rizoto servírujeme prokládané červenou řepou, ozdobené kapkami olivového oleje a marinády z řepy, s hoblinkami parmezánu.
Poznámka k receptu na Houbové rizoto s marinovanou řepou: Zdroj: Apetit, mírně poupraveno V tomhle počasí se vůbec nedá fotit a podle toho to taky vypadá :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbové rizoto s marinovanou řepou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nikina
- Datum vložení: 31.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Na rizoto: 400g rýže arborio 300g hub (krémový žampion, portobello, nebo houby nasbírané) 2 PL másla 1 PL olivový olej 4 šalotky 1 stroužek česneku 100ml bílého vína 100g parmezánu 1 PL čerstvých tymiánívých lístků zeleninový vývar dle potřeby sůl pepř Na řepu: 2-3 červené řepy 2 PL červeného vinného octa 6 PL olivového oleje 2 KL třtinového cukru 1 KL čerstvých tymiánových lístků sůl pepř 1 PL ocet Na ozdobu: olivový olej, hoblinky parmezánu, marináda z řepy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbové rizoto s marinovanou řepou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbové rizoto s marinovanou řepou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbové rizoto s marinovanou řepou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|