|
Recept na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Recept na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Houbová polévka se šlehačkovou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 g sušených suchohříbů nebo čerstvé houby - 200 g 250 ml šlehačkové smetany 2 velké lžíce másla čerstvě mletý pepř - nešetřit svazek hladkolisté petrželky 6 středních brambor 1 střední cibule 2 stroužky čínského česneku 1 houbový bujón 1 a 1/2 PL hl. mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Recept na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou: Houby namočíme do vody na dvě hodiny . Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem, přidáme houby i s vodou, ve které byly namočeny a pepř. Nakrájíme petrželku, ale jenom stonky, najemno a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme hodinu. Po hodině přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory. Vaříme dál, pokud nejsou měkké asi 40 minut. Do pánve si dáme 1 velkou lžíci másla a trošku oleje, přidáme pokrájenou cibulku, trošku do sklovita opečeme a přidáme najemno nakrájený česnek. Pořád mícháme, česnek nesmí zhnědnout. Nakonec přidáme mouku. Promícháme a minutku spolu opečeme. Přidáme šlehačku, rozmícháme a přidáme k měkkým bramborám do polévky. Vložíme najemno pokrájenou petrželku a trošku si necháme na konec do talíře. Necháme ještě asi 20 minut vařit. Odstavíme, dáme na vrch lžíci másla a necháme 20 minut proležet. Dosolíme, dopepříme a podáváme s čerstvou bagetou.
Poznámka k receptu na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou: Recept je někde odkoukaný z televize, ale hrozně dávno. Takže se autorovi omlouvám, pokud se přihlásí, tak bude tady uveden on a ne já.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbová polévka se šlehačkovou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 17.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 60 g sušených suchohříbů nebo čerstvé houby - 200 g 250 ml šlehačkové smetany 2 velké lžíce másla čerstvě mletý pepř - nešetřit svazek hladkolisté petrželky 6 středních brambor 1 střední cibule 2 stroužky čínského česneku 1 houbový bujón 1 a 1/2 PL hl. mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbová polévka se šlehačkovou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbová polévka se šlehačkovou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|