|
Recept na Houbová omáčka z praváků
Recept na Houbová omáčka z praváků je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Houbová omáčka z praváků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Předvařené rozmražené houby - praváci (nebo čerstvé i sušené - jaká je zrovna možnost a kdo jak skladuje), 1 větší cibule, lžíce sádla, 1/2 kelímku sladké smetany, 400 ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 100 ml vývar z hub, sůl a pepř, drcený kmín..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Houbová omáčka z praváků
Recept na Houbová omáčka z praváků: Na sádle orestujeme jemně nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme drcený kmín a předem rozmražené houby – pravé hřiby nejlépe (čerstvé, sušené), osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Pokud jsou houby čerstvé nebo sušené dusíme déle a podlijeme vodou. Přidáme houbový vývar (vývar mrazím, když připravuji uvařené houby k mražení), pokud nemáme, podlijeme asi 0,3 l vody. Do hrníčku dáme mlíko a rozmícháme v něm hladkou mouku a nalijeme do omáčky a provaříme asi 15 minut, aby nebyla v omáčce cítit mouka. Dochutíme dle potřeby, pokud něco z koření chybí. Ke konci nalijeme smetanu na zjemnění. Když je omáčka moc hustá, trošku rozředíme vodou, nalijeme vlažnou, aby se nám smetana nezdrcla. Jako přílohu podáváme kynutý knedlík nebo lehčí těstovinu, rádi máme vařené nebo pečené hovězí maso. Omáčka může být i bez něj. Dobrou chuť :o)
Poznámka k receptu na Houbová omáčka z praváků: Omáčku připravujeme nejlépe z pravých hřibů, ale můžete použít vše co sbíráte. Houby každoročně sbíráme ve velkém pokud rostou a předem si je opracuji, uvařím a zamrazím. Mrazím i vývar z nich, omáčka má potom silnou výraznou houbovou chuť bez přídávání nějakých houbových bujonů nebo kořenících přípravků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houbová omáčka z praváků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
- Datum vložení: 16.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Předvařené rozmražené houby - praváci (nebo čerstvé i sušené - jaká je zrovna možnost a kdo jak skladuje), 1 větší cibule, lžíce sádla, 1/2 kelímku sladké smetany, 400 ml mléka, 4 lžíce hladké mouky, 100 ml vývar z hub, sůl a pepř, drcený kmín.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houbová omáčka z praváků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houbová omáčka z praváků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houbová omáčka z praváků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|