|
Recept na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů
Recept na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g zadního hovězího masa 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10cm) 40 g pražského salámu rozkrájeného na stejné podlouhlé díly 4 malé kyselé okurky (nebo adekvátně rozkrájené větší) 1 vejce vařené natvrdo 1 lžíce hořčice 1 velká cibule 60 g sádla 50 g hladké mouky cca 500 ml teplé vody nebo mírně soleného masového vývaru sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů
Recept na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů: Maso nakrájíme přes vlákno na čtyři plátky, do šířky rozklepeme a z vrchní strany osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Doprostřed poklademe vždy špalíček slaniny a salámu, kyselou okurku a čtvrtku vařeného vejce. Maso zavineme a upevníme malou špízovou jehlou, párátky či nití. Povrch závitku osolíme. Cibuli nakrájíme najemno a opékáme ji v kastrole na rozpáleném sádle asi 10-15 minut dozlatova. V průběhu smažení snížíme teplotu na minimum. Jakmile je cibulka zlatavá, teplotu zvýšíme a vložíme závitky, které opečeme ze všech stran dohněda a poté mírně podlijeme teplým vývarem. Teplotu opět snížíme, kastrol přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Maso průběžně podléváme teplou vodou či vývarem a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a prosmahneme. Přilijeme takové množství teplé vody, abychom získali řidší omáčku (za dobu prováření zhoustne), prošleháme, vrátíme závitky a za občasného promíchání vaříme na velmi nízké teplotě asi hodinu. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí a před podáváním odstraníme párátka či nitě.
Poznámka k receptu na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů: Několik receptů na španělské ptáčky jsem tu našla, ale tento základní, hospodský nikoli. Třeba se bude někomu líbit a hodit a rád si doma uvaří hospodskou klasiku... Zdroj: Receptury teplých pokrmů - vyděleno na čtyři porce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 03.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g zadního hovězího masa 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10cm) 40 g pražského salámu rozkrájeného na stejné podlouhlé díly 4 malé kyselé okurky (nebo adekvátně rozkrájené větší) 1 vejce vařené natvrdo 1 lžíce hořčice 1 velká cibule 60 g sádla 50 g hladké mouky cca 500 ml teplé vody nebo mírně soleného masového vývaru sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|