|
Recept na Honzovy vdolky
Recept na Honzovy vdolky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Honzovy vdolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 g vody 10 g cukru 10 g měkkého sádla 1-2 lžičky rumu špetka soli strouhaná citrónová kůra 100 g hladké mouky 3-5 g droždí - asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta, ze kterého pak jsou tři vdolky. My jsme si doma vyrobili trojnásobné množství, ze 150 g vody, 30 g cukru, 30 g sádla, lžíce rumu, špetky soli, 300 g mouky a asi 12 g droždí. Náplń: 250 g tvarohu 2-3 lžíce mléka 2-3 lžíce cukru (nebo sáček vanilkového cukru) Ti, kdo rádi tvaroh pevnější, můžou přidat lžíci pudinku Creme Olé..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Honzovy vdolky
Recept na Honzovy vdolky: Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a každého udělala "bulku". Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň. Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme. Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.
Poznámka k receptu na Honzovy vdolky: Původní recept: http://www.primapekarna.estranky.cz Těsto je lehce násobitelné (pro vypracování většího množství), dobře kyne, nelepí a vdolky jsou jako dech...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Honzovy vdolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 10.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 50 g vody 10 g cukru 10 g měkkého sádla 1-2 lžičky rumu špetka soli strouhaná citrónová kůra 100 g hladké mouky 3-5 g droždí - asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta, ze kterého pak jsou tři vdolky. My jsme si doma vyrobili trojnásobné množství, ze 150 g vody, 30 g cukru, 30 g sádla, lžíce rumu, špetky soli, 300 g mouky a asi 12 g droždí. Náplń: 250 g tvarohu 2-3 lžíce mléka 2-3 lžíce cukru (nebo sáček vanilkového cukru) Ti, kdo rádi tvaroh pevnější, můžou přidat lžíci pudinku Creme Olé.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na honzovy vdolky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Honzovy vdolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Honzovy vdolky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|