|
Recept na Honzovy buchty v remosce
Recept na Honzovy buchty v remosce je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Honzovy buchty v remosce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
120 g (ml) vody, 50 g měkkého sádla, 40 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 300 g hladké mouky, 15 g droždí Náplň: tvaroh, 1 vejce, 2-4 lžíce cukru (podle chuti), trocha pudinku Cremé Olé na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Honzovy buchty v remosce
Recept na Honzovy buchty v remosce: V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout...) Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.) Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme. Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme. Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Honzovy buchty v remosce: Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem si vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky. Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm. Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kynute-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Honzovy buchty v remosce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 17.08.2011
- Počet porcí: 10 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 120 g (ml) vody, 50 g měkkého sádla, 40 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 300 g hladké mouky, 15 g droždí Náplň: tvaroh, 1 vejce, 2-4 lžíce cukru (podle chuti), trocha pudinku Cremé Olé na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na honzovy buchty v remosce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Honzovy buchty v remosce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Honzovy buchty v remosce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|