|
Recept na Hermelínové "fondue"
Recept na Hermelínové "fondue" je zařazen v kategorii sýry.
K přípravě Hermelínové "fondue" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hermelín dle počtu porcí, šunka nebo jiná uzenina zhruba 50 g na porci, tvrdý sýr, různá zelenina - rajče, paprika apd., čerstvé bylinky a hrubší slané tyčinky nebo bílé pečivo - banketky, hroznové víno..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hermelínové "fondue"
Recept na Hermelínové "fondue": Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě. Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na maličkosti používám minitroubu se spodním i horním ohřevem. Tam bych hermelín zabalila do alobalu, nebo použijeme mikrovlnou troubu, kde to budeme mít rychlejší. Já dělala v ní. Hermelín vložíme do spíše menšího mikrotenového sáčku, který jsme vevnitř trošku pokropili vodou, jen malinko. Sáček volně podehneme pod sýr, vložíme do mikrovlné trouby a vlníme 1/2 až 1 minutu při sníženém výkonu. Mám MT o výkonu 900 W a dala jsem na polovinu. Musíme hlídat, sáček se nám nafoukne a vznikne v něm trochu páry, Hermelín se taky nafoukne, vnitřek bude tekutý a to je ten okamžik, kdy musíme troubu vypnout. Malou chvilku ještě necháme, pak sýr vyjmeme, dáme na talíř a opatrně ostrým nožem nahoře nařízneme do kříže a ty konce přeložíme ke kraji. Dále si už vše přidáme dle své fantazie, na kostičky nakrájenou šunku, sýr, zeleninu, hroznové víno a dozdobíme bylinkami. Prostě co máme, fantazii se meze nekladou :-)) Na okraj talíře přidáme 2 dlouhé hrubší slané tyčinky a k talíři vidličku. Každý si napichuje a máčí v tekutém Hermelínu. Doporučuji si vše nachystat předem a nakonec připravit teprve sýr, jinak zase tuhne. Určitě můžeme na sýr použít i nějaké koření, nebo zrovna koupit už nějaký s příchutí.
Poznámka k receptu na Hermelínové "fondue": Toto jídlo jsem viděla v nějakém časopise, už si nevzpomenu v jakém, tam se Hermelín rozpékal v troubě. Moc se mi to líbílo, tak jsem chtěla vyzkoušet, je to opravdová rychlovka např. pro nečekanou návštěvu a ještě když vše na talíři pékně upravíme, tak vypadá hezky a bude to rychlé a netradiční pohoštění.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hermelínové "fondue", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 16.10.2009
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sýry
- Suroviny: Hermelín dle počtu porcí, šunka nebo jiná uzenina zhruba 50 g na porci, tvrdý sýr, různá zelenina - rajče, paprika apd., čerstvé bylinky a hrubší slané tyčinky nebo bílé pečivo - banketky, hroznové víno.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hermelínové "fondue",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hermelínové "fondue" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hermelínové "fondue"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|