Recept na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Recept na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Hejk na smetaně se žampióny a pórkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety z hejka 8 velkých žampiónů 1 pórek 200 ml smetany ke šlehání 1 stroužek česneku citrónová šťáva máslo hladká mouka sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
Recept na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem: Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě. Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou. Možství omáčky regulujeme přidáním mléka.
Poznámka k receptu na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem: Moc dobré, omáčka vyníkající, uplné bájo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hejk na smetaně se žampióny a pórkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 01.12.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 filety z hejka 8 velkých žampiónů 1 pórek 200 ml smetany ke šlehání 1 stroužek česneku citrónová šťáva máslo hladká mouka sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hejk na smetaně se žampióny a pórkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hejk na smetaně se žampióny a pórkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hejk na smetaně se žampióny a pórkem
|
|