RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře, recepty Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře, Hanger, steak, přelivem, ze, zeleného, pepře


Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka) rozmarýn naložený v olivovém oleji 2-3 lžičky naloženého zeleného pepře 1-2 lžíce másla 150 ml smetany mořská sůl.

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře
Zvětšit obrázek

Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Recept na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře:
Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Druhý den nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní "šok". Troubu předehřejeme na 150°C a dovnitř si dáme nahřát talíř. Rozpálíme vhodnou pánev (ne teflonovou) tak, až se z ní bude lehce kouřit, přidáme trochu oleje z marinády a jeden po druhém klademe plátky masa. S masem nehýbeme a po třech minutách, kdy už bude uvolněné od pánve, ho začínáme postupně obracet. Zprudka opečeme i druhou stranu (stejně jako první 3-4 minuty), vyndáme nahřátý talíř z trouby a opečené steaky na něj přeložíme. Ihned vložíme do trouby a necháme 5-7 minut dojít. Mezitím do pánve přidáme máslo, opečeme na něm kuličky naloženého pepře, které jsme předtím podrtili plochou stranou nože, a zalijeme smetanou. Přeliv necháme zhoustnout, osolíme a odstavíme. Maso vyndáme z trouby, osolíme jemně mletou mořskou solí a necháme na talířích odpočinout a rozležet, což trvá kolem pěti minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.

Poznámka k receptu na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře:
Udané časy odpovídají stupni propečení medium. Pokud má někdo raději červenější, nebo naopak propečenější maso, upraví si dobu přípravy o minutu - požadovaným směrem. Výhodou tohoto druhu masa je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost... Dočetla jsem se, že dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si ho řezníci schovávali pro sebe. I proto se mu někdy říká "řeznická panenka". Přidám video s návodem k připravení masa - to, co vidíte na mojí čtvrté a páté fotce je před úpravou, tzn. maso vcelku tak, jak ho dostaneme v obchodě. http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3ly_PXogUu0

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 27.11.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka) rozmarýn naložený v olivovém oleji 2-3 lžičky naloženého zeleného pepře 1-2 lžíce másla 150 ml smetany mořská sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hanger steak s přelivem ze zeleného pepře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist