|
Recept na Hamburger
Recept na Hamburger je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Hamburger budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na karbanátky: 200-250 g sojového granulátu, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 5-6 stoužků česneku, 1 červená cibule, majoránka, červená paprika, sůl, mletý kmín, zeleninový vývar na vaření sojového masa, olej dále: hamburgerové housky, ledový salát, rajčata, salátová okurka, kečup, kyselé okurky, červená cibule, sýr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hamburger
Recept na Hamburger: Nejdříve si připravíme karbanátky. Dáme vařit sojový granulát do sojévého vývaru (podle návodu). Pak scedíme, vymačkáme co nejvíce tekutin a necháme vychladnout. Do vychladlého sojového masa přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a jemně nastouhaný nebo prolisovaný česnek. Ochutíme solí, paprikou, kmínem a hojnou dávkou majoránky. Postupně přidáváme strouhanku a mouku, dokud z hmoty nelze tvarovat větší karbanátky. Ty dáme osmažit na rozpálený olej do zlatova. Osušíme od přebytečného oleje a uchováme teplé (nejlépe v troubě). Pak připravíme omáčku smícháním kečupu, drobně pokrájené cibule a kyselých okurek. Množství i poměr záleží na chuti. Housky rozkrojíme, jednu stranu potřeme kečupovou směsí, poklademe ledovým salátem, kolečkama salátové okurky a vložíme hotový karbanátek. Ten posypeme stouhaným sýrem (nebo plátkem sýra), dáme kolečka rajčat a překlopíme vrchní částí housky, kterou jsme potřeli nějakou pikantní hořčicí. Dáme na chvíli zapéct, aby se roztavil sýr a housky byly křupavé a ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Hamburger: Do karbanátků můžeme přidat i chilli. Zeleninu je možné obměňovat dle libosti. Můžeme přidat čerstvou nebo smaženou cibuli, kyselé okurky, papriky, ředkvičky… http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hamburger, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 11.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: na karbanátky: 200-250 g sojového granulátu, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, 5-6 stoužků česneku, 1 červená cibule, majoránka, červená paprika, sůl, mletý kmín, zeleninový vývar na vaření sojového masa, olej dále: hamburgerové housky, ledový salát, rajčata, salátová okurka, kečup, kyselé okurky, červená cibule, sýr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hamburger,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hamburger - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hamburger
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|