|
Recept na Halušky s kedlubnami
Recept na Halušky s kedlubnami je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Halušky s kedlubnami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g zemiakov, cca 250 g polohrubej múky, soľ, asi 500 g kalerábu ( kedlubny ), 200 g údenej slaniny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Halušky s kedlubnami
Recept na Halušky s kedlubnami: Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme nastúhaný kaleráb, osolíme ( môžeme aj jemne okoreniť čiernym korením ) a podusíme 10-15 min. Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Halušky premiešame s poduseným kalerábom a podávame.
Poznámka k receptu na Halušky s kedlubnami: Ja bežne robím cestoviny s kalerábom - nastrúhaný a podusený. Namiesto strúhanej kapusty používam strúhaný gigant, chuťovo je to ako kapusta a strúhanie ide rýchlejšie. Hlavne mladá kapusta sa ťažko strúha. Dávno som nerobila, som rada za pripomenutie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halušky s kedlubnami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 22.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 750 g zemiakov, cca 250 g polohrubej múky, soľ, asi 500 g kalerábu ( kedlubny ), 200 g údenej slaniny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halušky s kedlubnami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halušky s kedlubnami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halušky s kedlubnami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|