|
Recept na Halloweenský dýňový koláč
Recept na Halloweenský dýňový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Halloweenský dýňový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 250 g hladké mouky (já dávám 1/2 i více celozrnné) 125 g másla 1 vejce 2 polévkové lžíce cukru špetka soli kůra z poloviny citronu náplň: 1 malá dýně (hokaido i se slupkou, nebo 1/4 špagetové/máslové - záleží na velikosti) 2 vejce 5 polévkových lžic medu 2 polévkové lžíce kysané smetany (může být vysokotučný jogurt) šťáva z poloviny citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Halloweenský dýňový koláč
Recept na Halloweenský dýňový koláč: - suroviny na těsto důkladně vypracujeme a v sáčku necháme odpočinout v lednici - dýní pokrájenou na kostičky povaříme s trochou vody do měkka (cca 20 min), přebytečnou vodu slijeme, rozmixujem dohladka a necháme vychladnout - do zchladlého pyre vmícháme citronovou šťávu, med a zakysanku - můžeme ochutnat a dle libosti přisladit či přikyselit - nakonec důkladně zašleháme vejce - koláčovou formu vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem - na dno formy upěchujeme těsto, které na několika místech propícháme vidličkou - těsto zalijeme dýňovým pyré a pečeme cca na 180°C 40 - 50 min (až je náplň lehce ztuhlá, zežloutlá a po okrajích nazlátlá) nakonec po zchladnutí zdobíme strouhanou čokoládou nebo kakaem a zakysanou smetanou/jogurtem
Poznámka k receptu na Halloweenský dýňový koláč: Rodiče mi jako každý rok darovali na podzim dýní, která letos byla opravdu nemalá, a tak u nás nastaly "dýňové hody". Při hledání receptů, kde všude se dá dýně zužitkovat, jsem narazila v deníku E15 na tento tip, a jelikož pro velký úspěch peču již třetí, ráda bych se s vámi o recept podělila
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halloweenský dýňový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vepet
- Datum vložení: 27.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: těsto: 250 g hladké mouky (já dávám 1/2 i více celozrnné) 125 g másla 1 vejce 2 polévkové lžíce cukru špetka soli kůra z poloviny citronu náplň: 1 malá dýně (hokaido i se slupkou, nebo 1/4 špagetové/máslové - záleží na velikosti) 2 vejce 5 polévkových lžic medu 2 polévkové lžíce kysané smetany (může být vysokotučný jogurt) šťáva z poloviny citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halloweenský dýňový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halloweenský dýňový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halloweenský dýňový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|