RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Halászlé podle Kajmana

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Halászlé podle Kajmana, recepty Halászlé podle Kajmana, Halászlé, podle, Kajmana


Recept na Halászlé podle Kajmana

Recept na Halászlé podle Kajmana je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Halászlé podle Kajmana budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience : Odřezky ryb, rybí hlavy, bílá ryba, mlíčí, jikry 1 cibule lečo nebo čerstvá rajčata a papriky sůl pepř nové koření bobkový list červená paprika sladká, podle chuti i pálivá rybí koření na dochucení slaninu 2 dcl bílého vína podkovy kapra, případně - pokud máme – z dalších druhů ryb.

Halászlé podle Kajmana
Zvětšit obrázek

Recept na Halászlé podle Kajmana

Recept na Halászlé podle Kajmana:
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso obereme a pomeleme. Na sádle nebo slanině osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou sladkou papriku, podle chuti i pálivou, přidáme lečo nebo čerstvou papriku a rajčata. Přilejeme trochu rybího vývaru, necháme chvíli vařit. Obrané a pomleté rybí maso přidáme do hrnce a dolijeme rybím vývarem. Necháme táhnout asi ¾ hodiny. Dochutíme a již nyní můžeme halászlé podávat. Pokud máme porce kvalitnějších ryb, můžeme přilít trochu bílého vína a přidat porce kapra, případně porce z dalších druhů ryb. Víno přidáváme proto, aby se porce ryb nerozvařily. Vaříme asi 10 minut při mírném varu. Obsah hrnce po vložení rybích porcí již nemícháme, když tak opatrně, aby se rybí porce nerozpadly. Osobně raději při přípravě na sporáku opatrně míchám. Podáváme horké, někdo ještě ochucuje feferonkou.

Poznámka k receptu na Halászlé podle Kajmana:
Recept byl uveřejněn v rybářském časopise Kajman. V časopise byla uvedena příprava v přírodě. Halászlé se dělá v každé oblasti jinak. Jednu z možných variant popsala ve svém receptu Magdalenka, zde na Topreceptech. Obzvlášť podrobný popis na přípravu halászlé je v článku pana Juraje Dioszegiho http://manek.ex-bloguje.cz/440799-halaszle.php

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halászlé podle Kajmana, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
  • Datum vložení: 17.07.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: Ingredience : Odřezky ryb, rybí hlavy, bílá ryba, mlíčí, jikry 1 cibule lečo nebo čerstvá rajčata a papriky sůl pepř nové koření bobkový list červená paprika sladká, podle chuti i pálivá rybí koření na dochucení slaninu 2 dcl bílého vína podkovy kapra, případně - pokud máme – z dalších druhů ryb
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halászlé podle kajmana, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halászlé podle Kajmana - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halászlé podle Kajmana

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist