|
Recept na "Hadi"
Recept na "Hadi" je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě "Hadi" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 500g brambor 1 vejce hrubá mouka 1 pl oleje sůl (špetka) 1/2kl prášku do pečiva Náplň: dětská krupička sádlo Posyp: cukr moučka mletá skořice sádlo (máslo).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Hadi"
Recept na "Hadi": Den předem si očistíme a uvaříme brambory. Brambory oloupeme, nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, pr. do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nevážím, přisypávám od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí. Těsto rozválíme na vále, podsypané dětskou krupičkou, asi půl centimetru vysoké. Potřeme povoleným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, přeneseme na plech, svineme jako hada, nebo cik-cak(je na fotkách). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C, cca 20-30minut. Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelejeme sádlem (máslem).
Poznámka k receptu na "Hadi": Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomenula a tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Hadi", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 14.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Na těsto: 500g brambor 1 vejce hrubá mouka 1 pl oleje sůl (špetka) 1/2kl prášku do pečiva Náplň: dětská krupička sádlo Posyp: cukr moučka mletá skořice sádlo (máslo)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "hadi",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Hadi" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Hadi"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|