|
Recept na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou
Recept na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 zaječí kýta, nebo plec-(cca 400g zaječího masa), 1 malý pórek, 1 malá cibule, 120ml vinného octa, 120ml suchého červeného vína, 250ml vody, 3 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 2 rovné lžičky mouky, 150g rostlinného tuku, 600ml nemastného vývaru z hovězího masa, nebo kostí, 1 lžíce kysané smetany, 25g rybízového džemu, 1 polévková lžíce koňaku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou
Recept na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou: Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10 min vaříme. Horkou marinádu nalejeme na zaječí maso. Necháme vychladnout, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom maso vyjmeme, osolíme, opepříme a na rostlinném tuku zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, přilejeme vývar, promícháme. Marinádu zcedíme a zeleninu přidáme k masu. Na mírném ohni dusíme cca 1 hodinu. Ke konci necháme šťávu vydusit, aby vznikla přiměřeně hustá šťáva. Přidáme smetanu, džem, koňak a už nevaříme. Smetanu a džem můžeme také přidat na talíř, jako ozdobu. Příloha-knedlík, krupicové noky....
Poznámka k receptu na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou: Recept mám od mneneznas. Původně je to DIA recept, ale já jsem postupovala malinko jinak, proto jej nepřidávám k DIA receptům
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 15.07.2012
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 zaječí kýta, nebo plec-(cca 400g zaječího masa), 1 malý pórek, 1 malá cibule, 120ml vinného octa, 120ml suchého červeného vína, 250ml vody, 3 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 2 rovné lžičky mouky, 150g rostlinného tuku, 600ml nemastného vývaru z hovězího masa, nebo kostí, 1 lžíce kysané smetany, 25g rybízového džemu, 1 polévková lžíce koňaku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|