|
Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g koňského masa, 150 g slaniny, 150 g poličanu (lze použít i vysočinu), 3 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 2 větší cibule, 150 g hub (použil jsem mražené), 200 g kysaného zelí, 5 g tymiánu, pepř, sladká paprika, rajčatový protlak, sůl, sádlo, chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Recept na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím: Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek. Mezitím si pokrájíme maso na kostky cca 2cm2 a dáme je osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přidáme houby. Osolíme a opepříme. Přisypeme červenou papriku a přidáme nakrájený poličan, rajčatový protlak a přilijeme 2 dl bílého vína. Přilijeme cca 1 litr vody, přidáme vymačkané a na drobno nasekané zelí a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián a chilli. Zamícháme, a na nejmírnějším plameni za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat tak dlouho, než maso zcela změkne. Toto může trvat několik hodin. Hlídáme, mícháme a podléváme. Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu. Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s maďarskými langoši. © Evosheek
Poznámka k receptu na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím: Recept na maďarské langoše jsem hodil na http://www.toprecepty.cz/recept/41106-madarske-bra...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 08.02.2015
- Počet porcí: 4 - 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 500 g koňského masa, 150 g slaniny, 150 g poličanu (lze použít i vysočinu), 3 stroužky česneku, 2 dcl bílého vína, 2 větší cibule, 150 g hub (použil jsem mražené), 200 g kysaného zelí, 5 g tymiánu, pepř, sladká paprika, rajčatový protlak, sůl, sádlo, chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš koňského handlíře körtésze aneb koňský guláš se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|