|
Recept na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou
Recept na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
celý králík, brambory, rajčata, dostatek špeku, cibuli, česnek, worchester, sójová omáčka, kečup (všeho dle vlastního uvážení) marináda: 0,5 sklenky oleje, 2 PL soli, steakové koření Kotányi, kmín, lžička pepře, švestková omáčka od Vitany hodně silný alobal!!!.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou
Recept na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou: Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek. Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení(nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace). Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchesterem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit. Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.
Poznámka k receptu na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou: Recept mám od kamaráda, který mě takto upraveným králíkem pohostil. Moc jsem si pochutnala, sama už několikrát vyzkoušela a teď posílám dál;-) Jediné, co jsem změnila je to, že kamarád před vložením zeleniny vylévá z králíka přebytečnou marinádu, mě to bylo líto, tak ji tam nechávám a také vynechávám oproti původnímu receptu maggi...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petra Benesova (Petra Benešová)
- Datum vložení: 09.10.2014
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: celý králík, brambory, rajčata, dostatek špeku, cibuli, česnek, worchester, sójová omáčka, kečup (všeho dle vlastního uvážení) marináda: 0,5 sklenky oleje, 2 PL soli, steakové koření Kotányi, kmín, lžička pepře, švestková omáčka od Vitany hodně silný alobal!!!
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|