|
Recept na Grilované kuře pod cihlou
Recept na Grilované kuře pod cihlou je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Grilované kuře pod cihlou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsa (150-200g každé) 1 lžička hrubé mořské soli 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého) 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu Šťáva z 1 citronu 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin) Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa) ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilované kuře pod cihlou
Recept na Grilované kuře pod cihlou: Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vklepejte vše prsty do masa. Rozložte prsa do skleněné misky a zalijte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte marinovat v ledničce 30 minut - 1 hodinu. Během této doby maso několikrát obraťte. Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Pokud používáte plynový gril, umístěte okapané dřevěné lupínky do udícího boxu (pokud je jím gril vybaven) nebo můžete zakoupit některý udící box z naší nabídky. U grilu na dřevěné uhlí vhoďte okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Umístěte kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu. Na maso položte zabalené cihly v alobalu nebo některou z našich grilovacích žehliček, určených přímo pro tento recept. Zatížením dosáhnete nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost. Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj – můžete si tak regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít. (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře) Grilujte prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočte prsa o 90 stupňů, abyste vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu. Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné – pak je úplně propečené. Přendejte kuřecí prsa na talíř a podávejte.
Poznámka k receptu na Grilované kuře pod cihlou: http://www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilované kuře pod cihlou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tomas Dytrych (Tomáš Dytrych)
- Datum vložení: 22.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 4 kuřecí prsa (150-200g každé) 1 lžička hrubé mořské soli 1 lžička černého pepře (čerstvě nadrceného nebo namletého) 1/2 až 1 lžička pálivé papriky (chilli) – dle chuti 1 lžíce nadrobno nakrájeného česneku 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu Šťáva z 1 citronu 1 / 4 hrnku olivového oleje (extra virgin) Dále budete potřebovat: 2 cihly - každá zabalená v alobalu nebo naši grilovací žehličku (pro zatížení masa) ½ - 1 hrnek dřevěných lupínků k uzení drůbeže, namočených na 1 hodinu do studené vody (není třeba, pokud si nepřejete mít kuřecí maso s příchutí kouře)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilované kuře pod cihlou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilované kuře pod cihlou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilované kuře pod cihlou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|