|
Recept na Gratinovana rondini cuketka
Recept na Gratinovana rondini cuketka je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Gratinovana rondini cuketka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 ks rondini cuket (kulate zihane cukety) mala sklenicka pecenych cherry rajcatek (viz. poznamka) 60 g tunaka v olivovem oleji 1 mensi lilek strouhany parmezan cerstvy rozmaryn cerstva bazalka sul drceny pepr olivovy olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Gratinovana rondini cuketka
Recept na Gratinovana rondini cuketka: Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji. Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky (uchovame na pozdeji, poslouzi jako poklicky pri vareni a jako dekorace pri servirovani) a opatrne vydlabeme duzninu. Cast duzniny pouzijeme pri plneni. Vydlabane cuketky vlozime do vrouci vody a par minutek povarime. Po vyjmuti z vody prudce zchladime. Rozmaryn a bazalku nasekame najemno. Jednotlive cuketove soudecky plnime po vrstvach tak, ze na dno dame platek orestovaneho lilku, posypeme okapanym tunakem a nasekanymi bylinkami, poklademe pecenymi cherry rajcatky a zasypeme trochou parmezanu. Postup znovu opakujeme. Navrch dame na platky nakrajenou duzninu z cukety, dozdobime rajcatky a posypeme drcenym peprem. Jednotlive vrstvy mirne prosolime. Solit opravdu s citem, jelikoz cast ingredienci je jiz slana. Takto pripravene cuketky prendame do pecici nadoby vylozene alobalem, priklopime seriznutymi poklickami a peceme pri 180 stupnich 20 minut. Po uplynuti doby sundame poklicky a jeste 15 minut dopekame. Ke konci posypeme trochou parmezanu.
Poznámka k receptu na Gratinovana rondini cuketka: http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca... Pokud nemate pecena rajcata, je mozne pouzit cerstva, na platky pokrajena cherry rajcatka, cesnek a tymian.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gratinovana rondini cuketka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 24.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 3 ks rondini cuket (kulate zihane cukety) mala sklenicka pecenych cherry rajcatek (viz. poznamka) 60 g tunaka v olivovem oleji 1 mensi lilek strouhany parmezan cerstvy rozmaryn cerstva bazalka sul drceny pepr olivovy olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gratinovana rondini cuketka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gratinovana rondini cuketka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gratinovana rondini cuketka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|