|
Recept na Golubce ( plněné zelné listy ) II.
Recept na Golubce ( plněné zelné listy ) II. je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Golubce ( plněné zelné listy ) II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hlávku bílého zelí Na masovou náplň: 750g mletého masa ( mix nebo hovězí ) 1 menší cibule 1PL sladké papriky mletý pepř sůl Dále: 2 cibule 1 velký rajčatový protlak 1 zakysaná smetana 8 - 10 kuliček nového koení 4 bobkové listy 10 kuliček černého pepře sůl olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Golubce ( plněné zelné listy ) II.
Recept na Golubce ( plněné zelné listy ) II.: Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, osolíme a okořeníme paprikou a pepřem. Důkladně prohněteme. Hlávku zelí otočíme košťálem nahoru a listy u něj překrájíme, aby se lépe odlupovaly. Hlávku vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a necháme listy postupně odlupovat a změknout. Počítáme vždy dva na jeden závitek. Listy necháme osušit a zchladnout na papírové utěrce. Žebra seřízneme, aby se nám závitky lépe motaly. Takže dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy. Přeložíme listy přes maso z obou stran, aby se překrývaly, pak zespoda a nakonec shora. V pekáči na oleji zesklovatíme 2 nakrájené cibule, přidáme na nudličky pokrájenou 1/4 zbylé hlávky zelí, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkové listy a smícháme s rajčatovým protlakem. Podlijeme vodou, ve které jsme vařily hlávku a poklademe závitky. Přiklopíme a v troubě rozpálené na 200C pečeme cca 40 minut. Pak závitky vyjmeme a vmícháme zakysanou smetany rozmíchanou s trochou horké omáčky, aby se nám nesrazila. Vrátíme závitky a na chvíli ještě vrátíme do trouby provařit.
Poznámka k receptu na Golubce ( plněné zelné listy ) II.: Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Golubce ( plněné zelné listy ) II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 09.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: hlávku bílého zelí Na masovou náplň: 750g mletého masa ( mix nebo hovězí ) 1 menší cibule 1PL sladké papriky mletý pepř sůl Dále: 2 cibule 1 velký rajčatový protlak 1 zakysaná smetana 8 - 10 kuliček nového koení 4 bobkové listy 10 kuliček černého pepře sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na golubce ( plněné zelné listy ) ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Golubce ( plněné zelné listy ) II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Golubce ( plněné zelné listy ) II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|