Recept na Giovanni řezy
Recept na Giovanni řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Giovanni řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce 75 g moučkového cukru 90 g polohrubé mouky 25 g Gustin Dr.Oetker Vanilkový krém: 1 bal Pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1/4 l mléka 1 žloutek 70 g cukru 1 bal Vanilkového cukru Dr.Oetker 250 ml smetany na šlehání 1/2 bal želatina čirá Dr.Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahod 1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker 150 ml vody trochu citrónové šťávy 50 g cukru Na posypání: moučkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Giovanni řezy
Recept na Giovanni řezy: 1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28 x 36 cm) vyložený pečícím papírem. Dáme péct: Elektrická trouba: cca 180 °C (předehřát) Plyn: stupeň 3 (předehřát) Doba pečení: cca 15-20 min 2. Pudingový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudingový prášek se žloutkem a povaříme. Puding necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit!), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout. 3. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit!). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla. 4. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou) Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, min. 4 hodiny. 5. Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.
Poznámka k receptu na Giovanni řezy: Opět inspirace od DrOetkra. Recept je dost náročný, ale moc dobrý. Je lepší dělat v chlebíčkové formě kvůli udržení tvaru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Giovanni řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 09.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 4 vejce 75 g moučkového cukru 90 g polohrubé mouky 25 g Gustin Dr.Oetker Vanilkový krém: 1 bal Pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1/4 l mléka 1 žloutek 70 g cukru 1 bal Vanilkového cukru Dr.Oetker 250 ml smetany na šlehání 1/2 bal želatina čirá Dr.Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahod 1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker 150 ml vody trochu citrónové šťávy 50 g cukru Na posypání: moučkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na giovanni řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Giovanni řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Giovanni řezy
|
|