|
Recept na Generační dobrá zelňačka
Recept na Generační dobrá zelňačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Generační dobrá zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Generační dobrá zelňačka
Recept na Generační dobrá zelňačka: Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si jí ochutit, jak má kdo rád. Vaříme dokud není zelí a brambory měkké, pak vezmeme šťouchadlo a brambory ním rozmačkáme. Vlijeme obě smetany, jen do sladké předem zamícháme mouku. Povaříme a mícháme do zhoustnutí, vypneme sporák, kde máme připravená rozmíchaná vejce a ty pomalu vléváme do polévky, zamícháme a jdeme nalévat! Kdo chce, může dát petrželku.
Poznámka k receptu na Generační dobrá zelňačka: Polévka je náš recept, předávaný od několika generací(proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme jí dovedli masoxovými vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme jí na litry a předáváme dalším generacím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Generační dobrá zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 24.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na generační dobrá zelňačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Generační dobrá zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Generační dobrá zelňačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|