Recept na Garam Masala #2
Recept na Garam Masala #2 je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Garam Masala #2 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 bobkové listy 2 celé skořice přelomené semínka z 8 kardamomů 2 lžíce celého bílého kmínu 1 a 1/2 lžíce celého koriandrového semínka 1 a 1/2 lžíce celého černého pepře 1 lžička celého hřebíčku 1/4 lžičky mletého hřebíčku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Garam Masala #2
Recept na Garam Masala #2: Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za stálého míchání opražte, dokud není kmín tmavě zlato hnědý a neucítíte jeho vůni. Vysypte koření z pánve a nechte zchladnout. Utlučte koření v hmoždíři. Přimíchejte mletý hřebíček. Skladujte ve vzduchotěsné krabičce až 2 měsíce.
Poznámka k receptu na Garam Masala #2: Originální verze receptu Koření jsem umlela v elektrickém mlýnku na kávu a koření. Doma připravená směs je čerstvější, než z obchodu a nádherně voní. Má silnější aroma a můžete si jí přizpůsobit. Garam masala má růzé varianty a může být buďto požehnáním pro vaše jídlo nebo prokletím. Směs se nekazí, ale vyčichá a ztrácí své silné aroma, které má jako čerstvě umletá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Garam Masala #2, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 09.02.2014
- Počet porcí: cca 5 lžic
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 2 bobkové listy 2 celé skořice přelomené semínka z 8 kardamomů 2 lžíce celého bílého kmínu 1 a 1/2 lžíce celého koriandrového semínka 1 a 1/2 lžíce celého černého pepře 1 lžička celého hřebíčku 1/4 lžičky mletého hřebíčku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na garam masala #2,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Garam Masala #2 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Garam Masala #2
|
|