|
Recept na Frgále po mém
Recept na Frgále po mém je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Frgále po mém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g tuku stely (rozpustit), 1 kvasnice, 250ml vlažného mléka, 60g cukru, lžička soli, 2 vejce, 700g PH mouky. Drobenka: kousek tuku Stely + cukr + mouka HR případně PH - spojit rukama. Náplně: Maková - mák + 100g bílého jogurtu + ml. cukr - rozmixovat Tvarohová - vaničkový tvaroh + ml. cukr Ostružinová - asi 200 g ostružin + ml. cukr (hodně - jsou kyselé) + 150 g bílého jogurtu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Frgále po mém
Recept na Frgále po mém: Rozdrobíme si do misky kvasnice a zalejeme mlékem vlažným. Přidáme cukr a necháme 5-7 minut vzejít. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, a mouku se solí. Necháme pod folií kynout na sluníčku. Mezitím si uděláme náplně a drobenku. Po nakynutí si rozválím a rukama roztlačím těsto na kulatý plech obalený pečícím papírem (krásně se s tím pracuje když si potřeme ruce olejem) roztáhneme natřeme náplní a sypeme drobenkou. Péct asi na 180-200 stupňů až okraje zrůžoví mírně.
Poznámka k receptu na Frgále po mém: amarcha: Popisujete, že dáte těsto do koláčové formy, tak jsem se ptala, kolik těch koláčových forem naplníte z té jedné dávky. Pochopila jste mě správně, takže z 700 g mouky je 7 frgálů velikosti koláčové formy Díky!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frgále po mém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: neurčeno
- Datum vložení: 24.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 150 g tuku stely (rozpustit), 1 kvasnice, 250ml vlažného mléka, 60g cukru, lžička soli, 2 vejce, 700g PH mouky. Drobenka: kousek tuku Stely + cukr + mouka HR případně PH - spojit rukama. Náplně: Maková - mák + 100g bílého jogurtu + ml. cukr - rozmixovat Tvarohová - vaničkový tvaroh + ml. cukr Ostružinová - asi 200 g ostružin + ml. cukr (hodně - jsou kyselé) + 150 g bílého jogurtu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frgále po mém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frgále po mém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frgále po mém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|