|
Recept na Frgále
Recept na Frgále je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Frgále budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla /ale může být jenom 240g másla/ 240 g cukru krupice 60 g droždí asi 200 ml mléka, podle potřeby 4 žloutky, špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Frgále
Recept na Frgále: Připravíme si kvásek a ze všech ingrediencí uhněteme hladké těsto. Dáme vykynout. Kyne trochu déle, asi 1 1/2 hodiny. Zatím si připravíme náplně. Já jsem dala tvarohovou ze 2 tvarohů, 1 vajíčka, vanilkový cukr a 3 lžíce pískového cukru. Dále jsem dala švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň z asi 100g máku. Ještě lepší by byla hrušková povidla, ale ty bohužel nemám. Z vykynutého těsta uděláme kulaté koláče na celý plech. Z tohoto těsta jsou 4 kusy. Prsty vymačkáme na okrajích lem, aby náplně nevytékaly. Okraje potřeme vajíčkem a naplníme nádivkami podle chuti. Můžeme posypat drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 stupňů až jsou okraje dozlatova. Po upečení potřeme okraje rozpuštěným máslem a nebo směsí cukru, rumu a smetany. Já potírám máslem.
Poznámka k receptu na Frgále: Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frgále, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jaruna18
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla /ale může být jenom 240g másla/ 240 g cukru krupice 60 g droždí asi 200 ml mléka, podle potřeby 4 žloutky, špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frgále,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frgále - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frgále
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|