|
Recept na Francouzský medový krémeš
Recept na Francouzský medový krémeš je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Francouzský medový krémeš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 300 g hladkej múky špeciál, 100 g práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 50 g Hery, 1 PL medu Krém : 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 3 PL polohrubej múky, 3 žĺtky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka do šľahačiek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzský medový krémeš
Recept na Francouzský medový krémeš: Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto je rýchlo upečené, aby nám nezhorelo. Krém : Trochu mlieka odoberieme a vymiešame v ňom Zlatý klas, múku a žĺtky. Zvyšné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko so Zlatým klasom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta, vyšľaháme šľahačky podľa návodu a rozotrieme ich na krém. Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu na Francouzský medový krémeš: Ja som miesto práškovej šľahačky dávala rastlinnú šľahačku, ostáva dlhšie tuhá a chutí lepšie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzský medový krémeš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katulda
- Datum vložení: 14.03.2013
- Počet porcí: 35
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Cesto : 300 g hladkej múky špeciál, 100 g práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 50 g Hery, 1 PL medu Krém : 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 3 PL polohrubej múky, 3 žĺtky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka do šľahačiek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzský medový krémeš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzský medový krémeš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzský medový krémeš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|