|
Recept na Francouzská toastová pikantní pečená jablka
Recept na Francouzská toastová pikantní pečená jablka je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Francouzská toastová pikantní pečená jablka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
375 ml polotučného mlieka 250 ml bieloka 2 PL medu 1 ČL vanílinovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzská toastová pikantní pečená jablka
Recept na Francouzská toastová pikantní pečená jablka: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. Z toastového chleba odložíme 4 plátky, ostané pokrájame na kocky a zmiešame s jablkom a hrozienkami. Pomiešanú jablkovú zmes nasypeme na dno formy. Na to poukladáme odložené plátky chleba. Ak treba, tak ich orežeme, aby pasovali do formy. Bielkovú penu znova prešľaháme a nalejeme do formy na poukladaný cheba. Popritláčame, aby bielková zmes dobre vsiakla. Vrch prikryjeme namočeným papierom na pečenie a celú formu zabalíme do fólie a dáme do chladničky na asi 10 hodín, alebo aspoň celú noc. Rúru predhrejeme na 180°C. Formu vybalíme z fólie, papier necháme. Pečieme asi 40minút, formu vyberieme z rúry, stiahneme papier a pečieme ďalej ešte asi 20-25min dochrumkava. Vyberieme z rúry, necháme postáť asi 10min a posypeme práškovým cukrom.
Poznámka k receptu na Francouzská toastová pikantní pečená jablka: Tip: Je to výborné so šodóm alebo vanilkovým pudingom.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzská toastová pikantní pečená jablka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mary007 (Mária Halajová)
- Datum vložení: 11.12.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bieloka 2 PL medu 1 ČL vanílinovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzská toastová pikantní pečená jablka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzská toastová pikantní pečená jablka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzská toastová pikantní pečená jablka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|