|
Recept na Fougasse
Recept na Fougasse je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Fougasse budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Preferment: 150 ml vody, 150 g hladké mouky a 1-2 g živého, lisovaného droždí smícháme a zakryté necháme v teplé místnosti 10-12 h kvasit Další suroviny: 170 ml (g) vody, 25 g oleje, 2 rovné lžičky soli, lžička cukru, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g žitné chlebové mouky, 8-9 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fougasse
Recept na Fougasse: 10-12 h předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto lehce stěrkou vyhrneme z mísy na dobře pomoučený stůl a navlhčenýma rukama ho roztáhneme na výšku asi 2 cm tak, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin. Povrch dobře poprášíme moukou, plát rozřízneme na 4 přibližné čtverce a každý z nich nařízneme - po úhlopříčce skrz těsto, až na podložku (neproříznout při tom okraje těsta) a pak udělat po obou stranách úhlopříčky dva kratší řezy.fougasse.jpg Přenášením tohoto "listu" na plech se řezy otevřou, na plechu jejich tvar ještě doopravíme a necháme nakynout. Upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 15min).
Poznámka k receptu na Fougasse: Preferment dodá pečivu trochu jinou, plnější, rozvinutější chuť. Kdo vyzkouší, pochopí... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni... Ten, kdo si nechce hrát s výrobou listů, může z těsta udělat obyčejné, přesto neobyčejně chutnající, bagetky http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fougasse, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 13.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Preferment: 150 ml vody, 150 g hladké mouky a 1-2 g živého, lisovaného droždí smícháme a zakryté necháme v teplé místnosti 10-12 h kvasit Další suroviny: 170 ml (g) vody, 25 g oleje, 2 rovné lžičky soli, lžička cukru, 150 g hladké mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g žitné chlebové mouky, 8-9 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fougasse,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fougasse - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fougasse
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|