|
Recept na Fotbalový míč - trochu jinak
Recept na Fotbalový míč - trochu jinak je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Fotbalový míč - trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
piškot dole v příloze. náplň do míče: šlehačka, nebo smetana ke šlehání, 60g mouč. cukru, 190g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, mandarinky a vydlabaný piškot. Piškot pod míč - tráva: 2 vejce, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100ml oleje, 100ml studené vody, 12,5g hladké mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 puding, 250g másla. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fotbalový míč - trochu jinak
Recept na Fotbalový míč - trochu jinak: Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený piškot jsem nechala vystydnout a pracovala na něm až další den. Míč jsem vrátila zpět do formy - dnem vzhůru a asi 1cm od okraje jsem ho vydlabala skoro až na dno(1). Abych zkusila, jak jsem hluboko vzala jsem si párátko a píchla do něj. Vydlabaný piškot dáváme stranou, bude se nám hodit. Ušleháme šlehačku, nebo smetanu. Pak přidáme cukr, a zakysanou smetanu. Když je vše hotové, podle návodu na sáčku připravíme ztužovač za studena (2). Do husté hmoty pomalu po lžíčích přidáváme šlehačku se ztužovačem. Vše je na pytlíku, nemusíte se bát. Hmota trochu smrdí, ale to tak má být. Musíme pracovat rychle, hmota tuhne. Do vydlabaného míče rozetřeme tento krém (budeme tomu tak říkat), na něj mandarinky. Pak zbytky toho vydlabaného piškotu (3). Další vrstva opět krém a stále to opakujeme, tak jak nám to výjde (4). Aby nám to ztuhlo, je lépe vše zatížit. Navrch jsem dala pot. fólii a na ni hrnec (5, 6), do něj něco těžkýho a do lednice do druhého dne ztuhnout. Na pytlíku píšou, že je to ztuhlé za dvě hodiny, ale lépe přes noc. Třetí den jsem upekla podklad pod míč - jako trávu (7). Piškot pod míč - tráva: vejce s cukrem ušleháme, vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva a pečeme na 150 stupňů, tak 25 minut. To poznáte. Formu pod míč jsem si koupila - je to klasický čtverec, tak veliký, aby se míč na něj vešel a ještě přečuhoval. Dáme vystydnout - jde to rychle. Pak na korpus položíme vyklopený míč. Vše krásně ztuhlo, tak to není problém. Aby se mi tráva s míčem vešla do krabice, tak jsem korpus trochu seřízla ale nepravidelně (8, 9). A můžeme začít zdobit, podle fantazie, nebo tak jak to má být. Tráva a černé fleky na míči je obarvený krém. Krém: uvaříme si mlíko s cukrem a přidáme puding, který jsme rozmíchali v trošce mléka. A vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a puding nalijeme do jiné nádoby a krém uhladíme. Ze strany nádoby lijeme studenou vodu, aby byl krém ponořený. Nevytvoří se nám škraloup. Necháme vystydnout v pokojové místnosti spolu s máslem. To také do jiné nádoby a čekáme tak dvě hodiny, než se pustíme do zdobení. Po uplynutí doby, vodu z nádoby vylijeme tuhý krém přendáme do mísy a elektrickým šlehačem šleháme na hladkou kaši. Pak postupně přidávám změklé máslo a vše stále šlehám, opět na kaši, aby nebyly hrudky. Krém obarvíme a můžem pracovat. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče, jen stím rozdílem, že čekáme, až to pomalu ztuhne, aby se to dalo dát do zdobícího sáčku a aby šly dělat bobečky. Můžem dozdobit potahovou hmotou K2, nebo marcipánem ( kytičky, lístečky, jméno a číslici)
Poznámka k receptu na Fotbalový míč - trochu jinak: http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy... http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/dortova-... To teda bylo náročné na popsání receptu i vyfocení. Snad se bude někomu hodit
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fotbalový míč - trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hodně
- Datum vložení: 09.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: piškot dole v příloze. náplň do míče: šlehačka, nebo smetana ke šlehání, 60g mouč. cukru, 190g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, mandarinky a vydlabaný piškot. Piškot pod míč - tráva: 2 vejce, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100ml oleje, 100ml studené vody, 12,5g hladké mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 puding, 250g másla. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fotbalový míč - trochu jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fotbalový míč - trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fotbalový míč - trochu jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|