RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fotbalový míč - trochu jinak

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fotbalový míč - trochu jinak, recepty Fotbalový míč - trochu jinak, Fotbalový, míč, -, trochu, jinak


Recept na Fotbalový míč - trochu jinak

Recept na Fotbalový míč - trochu jinak je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Fotbalový míč - trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
piškot dole v příloze. náplň do míče: šlehačka, nebo smetana ke šlehání, 60g mouč. cukru, 190g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, mandarinky a vydlabaný piškot. Piškot pod míč - tráva: 2 vejce, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100ml oleje, 100ml studené vody, 12,5g hladké mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 puding, 250g másla. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče..

Fotbalový míč - trochu jinak
Zvětšit obrázek

Recept na Fotbalový míč - trochu jinak

Recept na Fotbalový míč - trochu jinak:
Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený piškot jsem nechala vystydnout a pracovala na něm až další den. Míč jsem vrátila zpět do formy - dnem vzhůru a asi 1cm od okraje jsem ho vydlabala skoro až na dno(1). Abych zkusila, jak jsem hluboko vzala jsem si párátko a píchla do něj. Vydlabaný piškot dáváme stranou, bude se nám hodit. Ušleháme šlehačku, nebo smetanu. Pak přidáme cukr, a zakysanou smetanu. Když je vše hotové, podle návodu na sáčku připravíme ztužovač za studena (2). Do husté hmoty pomalu po lžíčích přidáváme šlehačku se ztužovačem. Vše je na pytlíku, nemusíte se bát. Hmota trochu smrdí, ale to tak má být. Musíme pracovat rychle, hmota tuhne. Do vydlabaného míče rozetřeme tento krém (budeme tomu tak říkat), na něj mandarinky. Pak zbytky toho vydlabaného piškotu (3). Další vrstva opět krém a stále to opakujeme, tak jak nám to výjde (4). Aby nám to ztuhlo, je lépe vše zatížit. Navrch jsem dala pot. fólii a na ni hrnec (5, 6), do něj něco těžkýho a do lednice do druhého dne ztuhnout. Na pytlíku píšou, že je to ztuhlé za dvě hodiny, ale lépe přes noc. Třetí den jsem upekla podklad pod míč - jako trávu (7). Piškot pod míč - tráva: vejce s cukrem ušleháme, vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva a pečeme na 150 stupňů, tak 25 minut. To poznáte. Formu pod míč jsem si koupila - je to klasický čtverec, tak veliký, aby se míč na něj vešel a ještě přečuhoval. Dáme vystydnout - jde to rychle. Pak na korpus položíme vyklopený míč. Vše krásně ztuhlo, tak to není problém. Aby se mi tráva s míčem vešla do krabice, tak jsem korpus trochu seřízla ale nepravidelně (8, 9). A můžeme začít zdobit, podle fantazie, nebo tak jak to má být. Tráva a černé fleky na míči je obarvený krém. Krém: uvaříme si mlíko s cukrem a přidáme puding, který jsme rozmíchali v trošce mléka. A vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a puding nalijeme do jiné nádoby a krém uhladíme. Ze strany nádoby lijeme studenou vodu, aby byl krém ponořený. Nevytvoří se nám škraloup. Necháme vystydnout v pokojové místnosti spolu s máslem. To také do jiné nádoby a čekáme tak dvě hodiny, než se pustíme do zdobení. Po uplynutí doby, vodu z nádoby vylijeme tuhý krém přendáme do mísy a elektrickým šlehačem šleháme na hladkou kaši. Pak postupně přidávám změklé máslo a vše stále šlehám, opět na kaši, aby nebyly hrudky. Krém obarvíme a můžem pracovat. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče, jen stím rozdílem, že čekáme, až to pomalu ztuhne, aby se to dalo dát do zdobícího sáčku a aby šly dělat bobečky. Můžem dozdobit potahovou hmotou K2, nebo marcipánem ( kytičky, lístečky, jméno a číslici)

Poznámka k receptu na Fotbalový míč - trochu jinak:
http://www.www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy... http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/dortova-... To teda bylo náročné na popsání receptu i vyfocení. Snad se bude někomu hodit

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fotbalový míč - trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hodně
  • Datum vložení: 09.10.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: piškot dole v příloze. náplň do míče: šlehačka, nebo smetana ke šlehání, 60g mouč. cukru, 190g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, mandarinky a vydlabaný piškot. Piškot pod míč - tráva: 2 vejce, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100ml oleje, 100ml studené vody, 12,5g hladké mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 puding, 250g másla. Bílé tvary na míči: opět stejné jako náplň do míče.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fotbalový míč - trochu jinak, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fotbalový míč - trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fotbalový míč - trochu jinak

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist