|
Recept na Focaccia zo zemiakového cesta
Recept na Focaccia zo zemiakového cesta je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Focaccia zo zemiakového cesta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zaklad na kysnutie : 90 g hladka muka 50 g tepla voda 3g cerstve drozdie (radsej menej, ako viac) Cesto : 160 g hladka muka 70 g uvarena zemiakova kasa 130 g zliata voda v ktorej sa varili zemiaky lyzicka soli Na oblozenie : ceresnove paradajky cervena cibula cesnakove struciky hlavicky jarnej cibulky rozmarin.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Focaccia zo zemiakového cesta
Recept na Focaccia zo zemiakového cesta: V 50g teplej vody rozmiesame drozdie a vylejeme k 90 g hladkej muky. Vypracujeme hladke cesto, hrudku cesta prikryjeme foliou a nechame kysnut , kym nezdvojnasobi objem. Teraz v lete to trvalo asi 40 minut. Zemiaky ocistime a uvarime v slanej vode. Vody dame tolko, aby sme ziskali, tych 130 g. 70 g zemiakov roztlacime s par lyzicami zachytenej vody na kasu a vlozime ju ku kvaskovemu cestu a pridame este 160 g hladkej muky. Prilejeme polovicu zemiakovej vody a zacneme vypracovavat cesto. Odporucam prilievat vodu po castiach a vypracovat redsie, ale kompaktne cesto. Ja som vyliala vodu naraz a potom som musela pridavat asi 3 PL muky, pretoze som to mala velmi riedke, preto radsej vodu davkujte podla potreby. Cesto prikryjeme a dame kysnut, kym cesto nezdvojnasobi…to moje kyslo hodinu a pol. Cesto pomyslene rozdelime na tri rohy, prvy natiahneme co najdalej tak aby sa nepretrhlo a zahneme jeho roh do stredu. Takto spracujeme vsetky tri rohy. Postup zopakujeme na stranach, ktore netvorili rohy. Rukami vytapkame bochnik a prevratime ho tak, aby boli zahyby na spodku. Bochnik prikryjeme cistou utierkou a znovu nechame kysnut nejakych 20 minut. Pripravime si okruhlu formu…. V povodnom recepte s dvojnasobnym mnozstvom surovin, pisala blogerka, o forme s priemerom 28 cm. Ja som pracovala tiez s takym rozmerom, aj ked som robila len z polovicnej davky. Je pravdou, ze forma nebola ani zdaleka plna, ale nebolo to nic dramaticke. Takye ak nemate priemer 24 cm, tak pokojne pouzijte aj tu vacsiu. Formu vymazeme bohato tukom, alebo maslom a vysypeme hrubou mukou. Bochnik prelozime do formy a zlahka ho stlacime a roztapneme dlanami. Ceresnove paradajky rozrezeme na polovicu, cervenu cibulu nakrajame na tenke pruzky, ocisteny cesnak naplatkujeme na hrubsie a jarnym cibulkam, aj s kuskom zeleneho, odrezeme ciste hlavicky. Do focaccie povtlacame paradajky, koliecka a hlavicky cibule, kusky cesnaku a bohato posypeme ihlickami rozmarinu. Vsetko rukami akokeby vtlacime do cesta a nechame znovu podkysnut 30 minut. Dame piect do vyhriatej rury (180 stuponov) kym nie je povrch chleboveho kolaca zapeceny do tmavozlata, v mojej plynovej rure to trvalo 45 minut…mozno 50. Nechame vychladnut na mriezke. Chlieb je vysoky, da sa pohodlne rozrezat a naplnit cim chcete.
Poznámka k receptu na Focaccia zo zemiakového cesta: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3247
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Focaccia zo zemiakového cesta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 02.09.2014
- Počet porcí: Okruhla forma 24 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Zaklad na kysnutie : 90 g hladka muka 50 g tepla voda 3g cerstve drozdie (radsej menej, ako viac) Cesto : 160 g hladka muka 70 g uvarena zemiakova kasa 130 g zliata voda v ktorej sa varili zemiaky lyzicka soli Na oblozenie : ceresnove paradajky cervena cibula cesnakove struciky hlavicky jarnej cibulky rozmarin
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na focaccia zo zemiakového cesta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Focaccia zo zemiakového cesta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Focaccia zo zemiakového cesta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|