|
Recept na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou
Recept na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety z okouna s kůží nebo i bez hrubozrnná sůl, čerstvě mletý pepř 1 lžička sušeného tymiánu a lžíce čerstvých tymiánových lístků 1 malá cibule nebo šalotka 2 stroužky česneku 1 středně velký, čerstvý okurek 600 až 800 g brambor 50 g másla 1 lžička citronové šťávy 4 lžíce olivového nebo řepkového oleje špetka cukru 4 lžíce bílého vína 200 ml bílého jogurtu nebo 30% kysané smetany např. Chef de Créme ( Yoplait ) 1 žloutek čerstvý kopr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou
Recept na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou: Porce ryby omyjeme a osušíme, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme, okurku oloupeme a rozkrájíme na větší kostky. Brambory oloupeme, překrájíme na osminy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje, rybu opečeme, zastříkneme trochou citronové šťávy, podlijeme vodou a podusíme doměkka. V jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, orestujeme na něm nejemno nakrájenou cibuli a česnek, okurku, lístečky tymiánu, sůl a pepř, cukr, bílé víno. Zakryté pokličkou necháme pomalu vařit 4-5 minut.Podle chuti dosolíme. Jogurt nebo zakysanou smetanu promícháme se žloutkem, přimícháme cca 3 lžíce šťávy z podušené ryby a přelijeme jím okurky. Společně provaříme asi 2 minuty. Do okurek s jogurtem ( smetanou ) přisypeme uvařené, scezené brambory, promícháme a podáváme s rybou.Posypeme čerstvě natrhaným koprem.
Poznámka k receptu na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou: Zdroj: Ona dnes.. upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 15.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 filety z okouna s kůží nebo i bez hrubozrnná sůl, čerstvě mletý pepř 1 lžička sušeného tymiánu a lžíce čerstvých tymiánových lístků 1 malá cibule nebo šalotka 2 stroužky česneku 1 středně velký, čerstvý okurek 600 až 800 g brambor 50 g másla 1 lžička citronové šťávy 4 lžíce olivového nebo řepkového oleje špetka cukru 4 lžíce bílého vína 200 ml bílého jogurtu nebo 30% kysané smetany např. Chef de Créme ( Yoplait ) 1 žloutek čerstvý kopr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filet z okouna s bramborovookurkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|