|
Recept na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku
Recept na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na lososový balíček: 150g lososového filetu bez kůže 3 plátky limety hrubozrnná sůl čerstvě mletý pepř 2 snítky čerstvého kopru 50g listového těsta žloutek sezamová semínka Na lůžko: 2 brambory 100g čerstvého špenátu 2 naťové cibulky kousek másla olivový olej 2 stroužky česneku sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku
Recept na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku: Bramory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k uvařeným a scezeným bramborům a rozšťoucháme. Podle potřeby dosolíme. Špenátové listy spaříme na cedníku vařící vodou, ihned ledovou vodou zchladíme a necháme okapat. Na pánvičce orestujeme na tročce oleje a másla na tenké plátky pokrájený česnek a přihodíme okapané a překrájené špenátové listy. Osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Lososový filet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, posypeme hrubozrnnou solí, pepřem a najemno nakrájeným koprem. Poklademe limetkovými kolečky. Z plátků listového těsta nakrájíme pruhy cca 20cm dlouhé a 1,5cm široké. Mezi jednotlivými pruhy uděláme mezery. Doprostřed a napříč průhů položíme losůska a zavineme křížem. Konce těsta podhrneme pod filet. Potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky. Zapékací misku nebo jinou vhodnou nádobu k pečení potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme při 200st. přibližně 15-20 minut. Servírujeme tak, že si ze šťouchaných brambor uděláme v tvořítku "bábovičku", na tu rozvrstvíme špenát a na to vše dáme lososa v kabátku. Já jsem pro ilustraci lososa rozřízla.
Poznámka k receptu na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku: Zdroj: internet.. upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 27.05.2012
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Na lososový balíček: 150g lososového filetu bez kůže 3 plátky limety hrubozrnná sůl čerstvě mletý pepř 2 snítky čerstvého kopru 50g listového těsta žloutek sezamová semínka Na lůžko: 2 brambory 100g čerstvého špenátu 2 naťové cibulky kousek másla olivový olej 2 stroužky česneku sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filet z lososa v listovém těstě na špenátovobramborovém lůžku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|