RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře, recepty Fenomenální marináda pěti chutí na kuře, Fenomenální, marináda, pěti, chutí, na, kuře


Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře

Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Fenomenální marináda pěti chutí na kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 polévkové lžíce (pl) medu - např. květový, luční... 1 pl neutrálního rostlinného oleje (nejlépe sunečnicový, ale lze i bez) dle chuti červená chilli paprička čerstvá, případně sušená 3 rozmačkané velké troužky česneku 1 pl tmavé sójové omáčky (kvalitní) šťáva z půlky vyzrálého pomeranče 1 kávová lžička (kl) koření pěti chutí pepř, sůl.

Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Zvětšit obrázek

Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře

Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře:
Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Můžeme použít to komerční, ale lepší je si ho udělat čerstvé. Do hmoždíře dáme 1/2 - 1 kl fenyklových semínek, asi 5 hřebíčků, jeden celý badyán a 1/2 kl cayenského nebo obyčejného pepře. Toto dokonale rozdrtíme a přidáme ještě 1/2 kl mleté skořice. Koření pěti chutí máme hotové a zbyde i napříště. V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme. Marináda voní ze začátku poněkud nevábně, ale to nevadí, je to většinou způsobeno výrazným fenyklem. Hotovo.

Poznámka k receptu na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře:
Tuto marinádu lze použít jak na steaky z prsíček, tak na marinování stehýnek. Nejlepší je stehýnka ugrilovat v troubě a šťávu chytat do pekáčku, je výboná. Pokud se marináda bude zdát příliš jemná, můžete napříště přidat více koření nebo chilli. Místo pomeranče recept snese i limetku, ale pomeranč je jemnější.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fenomenální marináda pěti chutí na kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: efka.ch
  • Datum vložení: 05.03.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 2 polévkové lžíce (pl) medu - např. květový, luční... 1 pl neutrálního rostlinného oleje (nejlépe sunečnicový, ale lze i bez) dle chuti červená chilli paprička čerstvá, případně sušená 3 rozmačkané velké troužky česneku 1 pl tmavé sójové omáčky (kvalitní) šťáva z půlky vyzrálého pomeranče 1 kávová lžička (kl) koření pěti chutí pepř, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fenomenální marináda pěti chutí na kuře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fenomenální marináda pěti chutí na kuře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist