|
Recept na Fazolkový trouba-guláš
Recept na Fazolkový trouba-guláš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Fazolkový trouba-guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
½ kg vepřového masa (plec), 1/2 kg krůtího masa, 3 větší cibule, 8 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření (směs), 3 lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 1 masox, 3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek), velká konzerva sterilovaných fazolových lusků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fazolkový trouba-guláš
Recept na Fazolkový trouba-guláš: Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem. Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme. Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou. Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme. Přikryjeme víkem a pečeme na 250 st. asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu. Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.
Poznámka k receptu na Fazolkový trouba-guláš: Že je niečo chutnejšie, to je väčším množstvom soli a zvýrazňovačom chuti. Ja masox nepoužívam, súhlsím so Simonkou. Neviem, prečo by som dávala do jedla, kde je mňso, masox, veď ten vývar sa počas varenia vytvorí. Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia. Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom. Ten guláš je výborný aj bez masoxu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fazolkový trouba-guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 06.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: ½ kg vepřového masa (plec), 1/2 kg krůtího masa, 3 větší cibule, 8 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření (směs), 3 lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 1 masox, 3/4 l vody (včetně nálevu z fazolek), velká konzerva sterilovaných fazolových lusků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fazolkový trouba-guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fazolkový trouba-guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fazolkový trouba-guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|