|
Recept na Fazolková francouzská polévka
Recept na Fazolková francouzská polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Fazolková francouzská polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 - 400 g fazolek 200 g nové brambory /5 středních brambor/ 3 malinkaté čerstvé mrkvičky /mrkvičkové bejby/nemusí být 20 g oleje /ne olivový / 1,5 PL hladká mouka 200 ml sladká smetana na vaření 2 PL vrchovatě másla cukr, ocet, sul - na dochucení kopr - dle chuti, minimum 2 PL vrchovatě 2 ks střední bobkový list 8 kuliček pepře 1/2 muškátový oříšek vcelku 1 bujon zeleninový - kvalitnější.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fazolková francouzská polévka
Recept na Fazolková francouzská polévka: Očistíme fazolku a mrkvičku nakrájíme na 2 cm a mrkvičky na kolečka. Do většího hrnce si dáme 1,2 litru vody,přidáme bujonek,dva střední bobkové listy, 8 kuliček pepře, a nastrouháme pulku z muškátového oříšku a nakonec lžičku soli. Struhadlo neodkládáme a ani oříšek, na závěr se bude dochucovat. Do vařícího přidáme fazolky, po 10 minutách mladou mrkvičku a vaříme. Očístíme si brambory, nakrájíme /jak je ctěná libost/ . Nové na větší kousky, ať se nám nerozvaří. Po 20 minutách přidáme připravené brambory k polévce. Na suché pánvičce si uděláme jíšku, mouku jenom nechat rozvonět, přidáme lžíci oleje, rozmícháme a po minutě vypneme. Do horké jíšky přidáme bohatou lžíci másla a mícháme do jeho rozpuštění. Přilijeme smetanu, vše rozmícháme a počkáme, až se nám fazolky uvaří doměkka a přidáme k nim jíšku. Provaříme a přidáme pulku připraveného nasekaného kopru. Teď dochutíme 3 lžičky cukru, 4 lžíce octa, osolíme. Ochutnáme a přidáváme ocet nebo cukr a muškátový oříšek dle chuti. Vypneme, dáme navrch lžíci másla a necháme 20 minut dojít. Ochutnáme ! Někdy je potřeba po 20 minutkách ještě dosolit. Před podáváním přidáme zbytek kopru a nebo ho dáme až na talíři do polévky.
Poznámka k receptu na Fazolková francouzská polévka: Recept je z kalendáře, autorka je Jana Horecká. Postup receptu je podstatně upraven. Jsou ponechány a přidány některé suroviny. V puvodním receptu nebyl kopr, což si nedovedu představit, fazolka a bez kopru , to se nepočítá.v Puvodním receptu nebyl muškátový oříšek ,ale mletý muškátový květ, co se neosvědčilo! Jeho nahrazení oříškem byla dobrá volba.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fazolková francouzská polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 05.09.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 300 - 400 g fazolek 200 g nové brambory /5 středních brambor/ 3 malinkaté čerstvé mrkvičky /mrkvičkové bejby/nemusí být 20 g oleje /ne olivový / 1,5 PL hladká mouka 200 ml sladká smetana na vaření 2 PL vrchovatě másla cukr, ocet, sul - na dochucení kopr - dle chuti, minimum 2 PL vrchovatě 2 ks střední bobkový list 8 kuliček pepře 1/2 muškátový oříšek vcelku 1 bujon zeleninový - kvalitnější
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fazolková francouzská polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fazolková francouzská polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fazolková francouzská polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|