|
Recept na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem
Recept na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na testo: 1/2 kg hladke mouky 1/2 lzice suseneho drozdi 260 ml vlazne vody 2 lzice olivoveho oleje lzicka soli spetka cukru na napln: 300 g nadrobno pokrajeneho mangoldu 1 mensi cibule 1 lzicka mleteho tymianu 1/2 cerstve mleteho cerveneho paprikoveho lusku spetka koreni sumak (sumah) citronova stava 3 lzice olivoveho oleje oprazena sezamova seminka (nemusi byt) sul.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem
Recept na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem: Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke testo, ktere ze vsech stran lehce potreme olejem a nechame hodinu kynout. Zatimco nam testo kyne, muzeme si pripravit nadivku. Pokrajeny mangold osolime, nekolikrat promneme v dlanich a vymackame prebytecnou tekutinu. Paprikovy lusk bud umeleme na masovem strojku (doporucuji) nebo nastrouhame najemno a pridame k mangoldu. Dale prisypeme nadrobno nakrajenou cibuli, tymian, sumak, olej a citronovou stavu. Promichame, pripadne dosolime. Z testa, ktere rozvalime na cca 2 mm, vykrajujeme kolecka o prumeru 10 cm. Na kazde kolecko dame lzicku nadivky a slozime do tvaru trojuhelniku tak, ze nejprve zalozime levou a pravou stranu a nakonec spodni stranu testa. Spoje a rohy dobre uzavreme, dlani lehce zplostime. Takto pripravene satecky naskladame na olejem potreny plech. Olejem nesetrete, satecky musi po plechu jemne klouzat. Olejem potreme satecky i z vrchni strany a vidlickou nekolikrat propichneme. Takto pripravene fatajer peceme pri 200 stupnich dozlatova, cca 10 - 15 minut. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej a vychladnout.
Poznámka k receptu na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem: Mangold lze nahradit spenatem. Nadivka se pripravuje za syrova, nijak se predem tepelne neupravuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 01.03.2013
- Počet porcí: 1 velky plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na testo: 1/2 kg hladke mouky 1/2 lzice suseneho drozdi 260 ml vlazne vody 2 lzice olivoveho oleje lzicka soli spetka cukru na napln: 300 g nadrobno pokrajeneho mangoldu 1 mensi cibule 1 lzicka mleteho tymianu 1/2 cerstve mleteho cerveneho paprikoveho lusku spetka koreni sumak (sumah) citronova stava 3 lzice olivoveho oleje oprazena sezamova seminka (nemusi byt) sul
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fatajer - satecky plnene cerstvym mangoldem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|