|
Recept na Fašiangové šišky
Recept na Fašiangové šišky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Fašiangové šišky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g polohrubej muky 35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho) 5 PL praskoveho cukru 300 ml mlieka 1 vajicko 3 zltka 1 KL soli ( mensia) 70 g roztopeneho masla 1 vanilkovy cukor 50 ml rumu mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fašiangové šišky
Recept na Fašiangové šišky: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme na ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame a jemne poprasime mukou. Prikryjeme pokrievkou ( prip. malym tanierikom) a nechame vykysnut. Dame roztopit maslo, nechame ho ochladit. Do misy preosejeme muku a praskovy cukor, pridame vanilkovy cukor, sol a premiesame. Zvysne mlieko zhrejeme. Ked je kvasok vykysnuty pridame ho k muke. Pridame vajcia, rozpustene maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridame rum a nastruhanu pomarancovu koru ( ja som nedavala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut cca 40 minut. Cesto rozvalkame na plat priblizne na hrubku prsta a formickou s priemerom 6-7 cm vykrajujem sisky. Koncom varechy urobime dierku a prikryte utierkou este nechame podkysnut cca 20-25 minut. V panvici ( na ktoru mame pokrievku, prip. pouzite kastrol) rozohrejeme olej, stiahneme na nizsi plamen a polozime sisky do oleja vrchnou stranou dolu ( strana, ktora bola na doske hore, bude v oleji). Prikryjeme a pecieme pod pokrievkou asi 1.5 - 2 minuty a potom otocime a druhu stranu pecieme uz odkrytu priblizne rovnako dlho. Je dolezite piect ich na miernejsom ohni, pretoze v horucom oleji by sa korka hned upiekla a prostriedok by ostal surovy. Vyberieme na papierovu utierku, aby odsala tuk. Posypeme praskovym cukrom a podavame . Dobru chut!
Poznámka k receptu na Fašiangové šišky: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/fasi...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fašiangové šišky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 06.04.2013
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 700 g polohrubej muky 35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho) 5 PL praskoveho cukru 300 ml mlieka 1 vajicko 3 zltka 1 KL soli ( mensia) 70 g roztopeneho masla 1 vanilkovy cukor 50 ml rumu mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fašiangové šišky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fašiangové šišky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fašiangové šišky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|