|
Recept na Farmářské bagety nebo bulky
Recept na Farmářské bagety nebo bulky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Farmářské bagety nebo bulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby, 25 g čerstvého droždí, trochu hladké mouky na vyvalování těsta..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Farmářské bagety nebo bulky
Recept na Farmářské bagety nebo bulky: Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť. Přidáme zbytek vody a zaděláme těsto. To necháme vykynout, rozdělíme na 8 dílů, tyto dílky zpracujeme do malých bochánků a ty rozválíme na podlouhlé bagety. Ovalíme je v hladké mouce, vložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, uděláme zářezy a necháme vykynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Poznámka k receptu na Farmářské bagety nebo bulky: Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak. U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-) Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Farmářské bagety nebo bulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 01.08.2011
- Počet porcí: 6 - 8 ks dle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby, 25 g čerstvého droždí, trochu hladké mouky na vyvalování těsta.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na farmářské bagety nebo bulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Farmářské bagety nebo bulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Farmářské bagety nebo bulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|