|
Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků
Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna 200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior 2 cibule 2 sladkokyselé okurky 1 červená paprika-použila jsem kápii 1 kostka drůbežího bujonu 3 vejce 1 sáček"Šťáva k drůbeži"zn.Knorr 3 dl vody 2 PL oleje 1 PL nasekaného libečku sůl, mletý pepř dle své chuti na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků
Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků: Vejce vložíme do vařící vody a necháme vařit natvrdo 8-10minut. Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám nakrájíme na 5mm delší špalíčky. Ve 3dl vody si rozmícháme obsah sáčku "šťáva k drůbeži" .Uvařená vejce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme a přes kulatou mřížku na tlačení vařených brambor na bramborový salát protlačíme na talířek, nebo do misky. Kuřecí stehna opláchneme a čistým hadříkem osušíme. Dáme na prkýnko kůží dospod a napřed z jedné strany a pak z druhé ostrým nožem opatrně podél kosti nařízneme. Potom kolem "kotníčku" obřízneme-úplně prořežeme. Stehno otočíme kůží k sobě, uchopíme za uříznutý kotníček a opět nožem opatrně podél kosti po kousku odřezaváme, až ke konci kosti, kterou pak úplně odřízneme. Z vykostěných plátků masa odstraníme kůži, kterou společně s kostma dáme vařit buď na polévku, nebo dáme do igelitového sáčku, popíšeme co tam máme a dáme zamrazit na pozdější využití. Upravené plátky masa rozřízneme na 8 stejných dílků. Do většího hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájené kuřecí maso a 5minut promícháváme, až se zatáhne-dostane šedavou barvu. K takto připravenému masu vsypeme nakrájenou cibuli,promícháme,nepodléváme-cibule pustí dostatek šťávy,přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10minut.Pak přidáme nakrájený salám, papriku a okurek, rozdrobíme kostku bujonu, opět promícháme a znova pod pokličkou na mírném plameni dusíme 5minut. Po 5minutách vlijeme do podušené směsi ve 3 dl vody rozmíchanou šťávu k drůbeži, přisypeme uvařená vejce a nasekaný libeček, 2minuty promícháváme, pak odstavíme z ohně, dle své chuťové potřeby dosolíme, opepříme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, houskový knedlík, ale můžou být i těstoviny.
Poznámka k receptu na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků: Klasický "španělský ptáček" se připravuje z plátků hovězího zadního masa, které jsem neměla a jako náhradu jsem použila maso kuřecí. Jen byla smůla, že stehna byla maličká a závitky nešly zabalit, tak jsem si vypomohla tímto způsobem a s přidáním šťávy Knorr nám chutnala i tato verze, která byla navíc rychle uvařená.P okud budete chtít, můžete v závěru přidat 1-2PL plnotučné hořčice-já jsem nepřidávala. Pro lepší inspiraci přidávám podobné recepty, kde je vidět, že lze připravit z různých druhů masa, tak se nebojte a některý receptík vyzkoušejte. http://www.toprecepty.cz/recept/10502-rychloptacci...http://www.toprecepty.cz/recept/1397-falesny-spane...http://www.toprecepty.cz/recept/10109-brnensky-roz...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.10.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 kuřecí stehna 200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior 2 cibule 2 sladkokyselé okurky 1 červená paprika-použila jsem kápii 1 kostka drůbežího bujonu 3 vejce 1 sáček"Šťáva k drůbeži"zn.Knorr 3 dl vody 2 PL oleje 1 PL nasekaného libečku sůl, mletý pepř dle své chuti na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|