|
Recept na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o)
Recept na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o) je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Falešné krkonošské kyselo-báječné:o) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
po mé maličké úpravě na 3litry polévky 2 sáčky houbičkové polévky(hřibová,žampionová atd) 5 větších brambor, 4 vajíčka, 3-4 cibule, 2 skleničky směsi houbiček v kyselém nálevu, 1 kysaná smetana, sůl, 2-3 polévkové lžíce octa, maggi, kmín, 100ml mléka, 150ml vody, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky(někdy ani není třeba zahušťovat).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o)
Recept na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o): Do osolené vody dáme houbičky bez nálevu(pokud je nálev chutný, ke konci jej tam dejte) a klidné celé, vypadá to pak na talíři pěkně, přidáme trochu kmínu a přihodíme nakrájené brambory. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Ve 150ml studené vody si rozmícháme žampiónové polévky. Když jsou brambory měkké, tak k nim do hrnce nalijeme rozmíchanou polévku a asi 5-10minut povaříme. V půllitru si smícháme zakyslou smetanu s asi 100ml studeného mléka a přisypeme 2-3 polévkové lžíce hladké mouky. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky. Za stálého míchání vlijeme do kysela a povaříme asi 10 minut dokud nám polévka trochu nezhoustne). Nakonec si usmažíme míchaná vajíčka (osolené a s kmínem) a přihodíme do polévky.Na pánvi si osmažíme cibulku (asi 2-4ks) nakrájenou na kostičky a přidáme do kysela. Dochutíme octem (2-3 polévkové lžíce), solí a maggim. Na talíři ještě kyselo poléváme trochou rozškvařeného másla a popřípadě si každý ještě dle chuti přidá ocet. Je to opravdu fajnová polívečka, která se u nás mrška, moc dlouho nezdržela;o) P.S. foto příště, nýčko mě to totiž moc rychle s prominutím sežrali:o))
Poznámka k receptu na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o): z bucifousek.webgarden.cz ,leč upraveno k obrazu našich chuťových pohárečků
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Falešné krkonošské kyselo-báječné:o), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 24.02.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: po mé maličké úpravě na 3litry polévky 2 sáčky houbičkové polévky(hřibová,žampionová atd) 5 větších brambor, 4 vajíčka, 3-4 cibule, 2 skleničky směsi houbiček v kyselém nálevu, 1 kysaná smetana, sůl, 2-3 polévkové lžíce octa, maggi, kmín, 100ml mléka, 150ml vody, 2-3 polévkové lžíce hladké mouky(někdy ani není třeba zahušťovat)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na falešné krkonošské kyselo-báječné:o),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Falešné krkonošské kyselo-báječné:o) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Falešné krkonošské kyselo-báječné:o)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|