|
Recept na Extra projahodovaný řez
Recept na Extra projahodovaný řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Extra projahodovaný řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpusek: 3 vejce 3PL krupicového cukru 3vrchovaté PL polohrubé mouky pár kapek vanilkové esence 3PL vřelé vody 3PL oleje 1/2 prášku do pečiva hrst jahod na drobno pokrájených krém: 1 práškový pudink s příchutí jogurtovou 4PL krupicového cukru hrst jahod na drobno 1 červený tvaroh 300ml mléka Prášková želatina uvařená dle návodu na sáčku jahody na ozdobu přidala jsem i pár třešní.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Extra projahodovaný řez
Recept na Extra projahodovaný řez: Celá vejce s cukrem a esencí vyšleháme do bělavé pěny, postupně vešleháme střídavě vodu a olej. Potom opatrně vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec jahody na drobno, lehce poprášené moukou. Nalijeme od krajů do vystříkané formy a pečeme na cca 160°C d růžova. Ozkoušíme upečenost špejlí, zda je po vytažení suchá. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. V závěru do něj vhodíme pokrájené jahody, zamícháme a necháme přikryté vychladnout. Do vychlazeného pudinku vešleháme tvaroh. Polovinu naneseme na korpusek, poklademe rozpůlenými jahodami. Pokryjeme zbytkem krému. Vrch ozdobíme jahodami. Boky jeho plátky. Uvařenou želatinu nanášíme mašlovacím štětcem na ovoce a jemně mezi něj. Necháme vychladit a druhý den průbnem, zda zvládneme košt ;-)
Poznámka k receptu na Extra projahodovaný řez: Manžel přivezl plato jahod a já se bála, aby se nezačaly rychle kazit, takže taková fofr improvizace ;-) Dneska tu vypukla jahodová invaze, tak jsem se přidala a povýšila invazi na jahodové tsunami :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Extra projahodovaný řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 22.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: korpusek: 3 vejce 3PL krupicového cukru 3vrchovaté PL polohrubé mouky pár kapek vanilkové esence 3PL vřelé vody 3PL oleje 1/2 prášku do pečiva hrst jahod na drobno pokrájených krém: 1 práškový pudink s příchutí jogurtovou 4PL krupicového cukru hrst jahod na drobno 1 červený tvaroh 300ml mléka Prášková želatina uvařená dle návodu na sáčku jahody na ozdobu přidala jsem i pár třešní
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na extra projahodovaný řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Extra projahodovaný řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Extra projahodovaný řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|