RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Exotické jehně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Exotické jehně, recepty Exotické jehně, Exotické, jehně


Recept na Exotické jehně

Recept na Exotické jehně je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Exotické jehně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g jahňacieho mäsa – nakrájať na väčšie kusy 1ks cibuľa – nakrájať na menšie kúsky 3 stručiky cesnaku – nakrájať na tenké plátky 2PL citrónovej šťavy 1ks kurací bujón – rozpustený v cca 700ml vriacej vody 1ČL medu 1ks celá škorica ½ČL mletej sladkej papriky 1ks červená paprika 1ks mrkva 50g hrozienok 2-3PL mletých mandlí – na zahustenie soľ a mleté čierne korenie – podľa chuti.

Exotické jehně
Zvětšit obrázek

Recept na Exotické jehně

Recept na Exotické jehně:
Pripravíme si hlbší hrniec. V ňom na 2PL oleja za častého miešania osmahneme mäso a keď zhnedne zo všetkých strán vyberieme ho a odložíme na tanier. Do toho istého hrnca dáme 1PL oleja, cibuľu a cesnak a opekáme na miernej teplote asi 5minút. Potom pridáme opečené mäsko, citrónovú šťavu, vývar, med, škoricu, sladkú papriku, jednu lyžičku soli a podľa chuti čierne korenie. Privedieme do varu, prikryjeme a teplotu znížime tak, aby sa nám mäso pomaly dusilo. Necháme dusiť 30 minút, sem-tam premiešame. Medzitým si nakrájame mrkvu a papriku na menšie kúsky. Po uplynutí 30 minút pridáme nakrájanú zeleninu a opäť necháme dusiť 30 minút. Následne pridáme hrozienka, ešte trochu podusíme, aby sa hrozienka začali rozvárať – cca 10-15 minút. Mäso a škoricu povyberáme von a do zmesi v hrnci pridáme mleté mandle. Zmes rozmixujeme najemno ponorným mixérom. Mäsko vrátime do omáčky, trochu prevaríme a môžeme servírovať. Podávame s kuskusom, ryžou alebo len s pečivom.

Poznámka k receptu na Exotické jehně:
Pri tvorbe tohto receptu som vychádzala z jedného receptu na marocké jahňacie mäso, ale sama som si ho upravila podľa svojej chuti. Kombinácia chutí je možno nezvyčajná a priznám sa, že ja sama som také niečo skúšala po prvý krát. Ale výsledok bol fantastický!! http://www.gurman.estranky.sk

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Exotické jehně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gurmanka
  • Datum vložení: 20.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 500g jahňacieho mäsa – nakrájať na väčšie kusy 1ks cibuľa – nakrájať na menšie kúsky 3 stručiky cesnaku – nakrájať na tenké plátky 2PL citrónovej šťavy 1ks kurací bujón – rozpustený v cca 700ml vriacej vody 1ČL medu 1ks celá škorica ½ČL mletej sladkej papriky 1ks červená paprika 1ks mrkva 50g hrozienok 2-3PL mletých mandlí – na zahustenie soľ a mleté čierne korenie – podľa chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na exotické jehně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Exotické jehně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Exotické jehně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist