|
Recept na Excelentní bábovka Margitka
Recept na Excelentní bábovka Margitka je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Excelentní bábovka Margitka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek cukr krystal 3 vejce 1 smetana ke šlehání (250 ml) 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 polévkové lžíce oleje 2 polévkové lžíce kakaa 3 polévkové lžíce kokosu strouhaného 3 polévkové lžíce plátkových mandlí 1 tyčinka Margot panák rumu (já použila bílý rum-Havana) troška oleje na výmaz formy hrubá mouka na výsyp (měla jsem polohrubou,stačí).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Excelentní bábovka Margitka
Recept na Excelentní bábovka Margitka: V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na hrubo), rum. Těsto je pěkně vláčné. Čtrvrtinu těsta si oddělíme do menší misky a do toho přimícháme kakao. Do vymazané formy olejem a vysypané moukou zlehka nalijeme půlku světlého těsta, na to všechno kakaové těsto a navrch opět zbytek světlého. Není nutné, aby to bylo úhledně nalité, vznikne originální mramorování. Jen nahoře zlehka rovnoměrně zahladíme. Pečeme v troubě na nižší výkon (mám plynovou troubu), cca 40 minutek. Pečeme spíše pomalu než na vysoký výkon a rychle. Vyklopit jde téměř okamžitě po vytažení. Stačí pocukrovat a pochoutka je na světě :-)
Poznámka k receptu na Excelentní bábovka Margitka: babovka je bomba, mam rada chyceny a s kouskama vseho moznyho, davam bod, uplne slintam! udelat muzu, ale pak se na ni jen divat. toz jsem na diete
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Excelentní bábovka Margitka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MoniqueLaMutti (Monika)
- Datum vložení: 27.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 2 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek cukr krystal 3 vejce 1 smetana ke šlehání (250 ml) 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 polévkové lžíce oleje 2 polévkové lžíce kakaa 3 polévkové lžíce kokosu strouhaného 3 polévkové lžíce plátkových mandlí 1 tyčinka Margot panák rumu (já použila bílý rum-Havana) troška oleje na výmaz formy hrubá mouka na výsyp (měla jsem polohrubou,stačí)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na excelentní bábovka margitka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Excelentní bábovka Margitka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Excelentní bábovka Margitka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|